Κορονοϊός: Θρίλερ με δεκάδες τουρίστες στη Θεσπρωτία – Γιατί τέθηκαν σε καραντίνα

Δύσκολες στιγμές για δεκάδες τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 41 τουρίστες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησαν τον γύρο της Ελλάδας με τροχόσπιτα και η πανδημία του κορονοϊού τους βρήκε στις ακτές της Ηπείρου.

Με την μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης, οδηγήθηκαν στο Δρέπανο, σε ένα παραλιακό χώρο και παραμένουν εκεί σε καραντίνα.

Βέβαια, αρκετοί εξ αυτών επιθυμούσαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όμως οι ιταλικές αρχές δεν τους δέχονται πίσω, με αποτέλεσμα να παραμένουν ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

«Είμαστε από το Γιορκσάιρ . Φτάσαμε στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη τηον περασμένο Νοέμβριο, από όπου ξεκίνησε το μεγάλο μας ταξίδι στη χώρα σας. Σήμερα, νιώθουμε ασφαλείς. Μπορεί ο κορονοϊός να μας εγκλωβίζει εδώ στο κάμπινγκ, όμως η Ελλάδα βλέπουμε ότι είναι μια ασφαλής χώρα.

Ο πρωθυπουργός σας έκανε γρήγορα τις κινήσεις που έπρεπε. Οι Έλληνες αντέδρασαν με υπευθυνότητα. Έμειναν μέσα στο σπίτι. Πίσω στην πατρίδα μας η κατάσταση δεν είναι καλή. Ευτυχώς οι δικοί μας άνθρωποι δεν έχουν προβλήματα», δήλωσε ζευγάρι Βρετανών, που αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ως μια περιπέτεια του ταξιδιού στην Ελλάδα.

Την φιλοξενία των 41 τουριστών, στο χώρο του κάμπινγκ έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία καθημερινά βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να ενημερώνεται και για την υγεία τους.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here