Κορονοϊός – Βάζει «φρένο» ο ιός στη Γερμανία: 126 νεκροί σε 24 ώρες – 2.537 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα


Κορονοϊός: Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το περασμένο 24ωρο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 126 και ανέρχεται πλέον σε 2.799

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα ήταν 2.537, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό να φθάνει πλέον τους 123.016, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σχετικά μικρότερος από εκείνον που καταγραφόυαν χθες Κυριακή (2.821) και σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη ημέρα επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία, με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Επεισόδια κατά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

Νωρίτερα χθες, σημειώθηκαν επεισόδια από συμμορίες προς τους αστυνομικούς στο κρατίδιο της Έσσης, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού για την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Αστυνομία επιχείρησε την Μεγάλη Παρασκευή (10/04) να διαλύσει συγκεντρώσεις οι οποίες συνιστούσαν παραβίαση των μέτρων και δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Σε μία περίπτωση μάλιστα η περίπολος ήρθε αντιμέτωπη με περίπου 20 άνδρες οπλισμένους με λοστούς, δοκάρια, κεραμίδια και πέτρες και αναγκάστηκε να υποχωρήσει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Αστυνομία της Έσσης επιστράτευσε κατόπιν ελικόπτερο προκειμένου να αναζητήσει τους δράστες, κάποιους εκ των οποίων εντόπισε σε διαμέρισμα της περιοχής Γκρίσχάιμ. Πρόκειται για έξι άτομα, ηλικίας 23-31 ετών, τα οποία συνελήφθησαν, ενώ η Αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε διάφορα όπλα, μεταξύ των οποίων σπαθιά σαμουράι, σιδηρογροθιές και κρόταλα νουντσάκου.

Σε άλλο περιστατικό, τα ξημερώματα την Κυριακή (12/04), η Αστυνομία του Μπαϊρόιτ, στην Βαυαρία, συνέλαβε έναν 18χρονο, ο οποίος γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με πέντε ακόμη φίλους του, ηλικίας 14-20 ετών. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονα, ενώ ο 18χρονος συνελήφθη καθώς είχε και κατά τις προηγούμενες ημέρες παραβιάσει τα μέτρα περιορισμού.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την λήξη της ισχύος των μέτρων, στις 19 Απριλίου. Επιπλέον, αφότου διαλύθηκε το πάρτι, δύο από τους μεγαλύτερους προσκεκλημένους επέστρεψαν στο άδειο διαμέρισμα, το διέρρηξαν και αφαίρεσαν μια τηλεόραση και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η Αστυνομία τους καταδίωξε και τους συνέλαβε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ