Κορονοϊός – Σάλος στην Κέρκυρα: Η δήμαρχος μετά την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» πήγε στην εκκλησία!


Η Δήμαρχος Κέρκυρας μπορεί να τόνιζε πως: «Μένουμε Σπίτι», η ίδια όμως έδωσε το κακό παράδειγμα, πηγαίνοντας στην εκκλησία

Σάλο έχει προκαλέσει η παρουσία της Δημάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή 12/4, παρά την απαγόρευση λόγω κορονοϊού.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός πως η Δημάρχος είχε πρωταγωνιστήσει σε σποτάκι, στο οποίο τόνιζε την αναγκαιότητα να μείνουν οι πάντες στα σπίτια τους, εξαιτίας της πανδημίας.

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ στο τέλος τελέστηκε και η θεία μετάληψη.

Παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας. Στον Ιερό ναό παρόντες, εκτός της δημάρχου, ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο και φυσικά της Δημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χθες το πρωί, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Θυμηθείτε το μήνυμα της Δημάρχου:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ