Θρίλερ στο Αιγαίο: Σχέδιο αλά…Έβρος στήνουν οι Τούρκοι –Πώς η Ελλάδα απωθεί μετανάστες με κορονοϊό


Σε ετοιμότητα το ΥΕΘΑ – Τέθηκε σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό – Συνεχείς συσκέψεις για να δοθεί νέα ηχηρή απάντηση στον ανήθικο Ερντογάν

Φαίνεται πως οι νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του καθεστώτος Ερντογάν δεν υποχωρούν ούτε μπροστά στο παγκόσμιο πρόβλημα του κορονοϊού.

Όταν η Ελλάδα ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα (26 Φεβρουαρίου 2020) και το γειτονικό επίσης στην Τουρκία Ιραν υπέφερε από την εξάπλωση της πανδημίας, η Ερντογανική Τουρκία έβλεπε τον ιό σαν ευκαιρία που θα ωφελούσε την οικονομία της και θα αντιμετωπιζόταν με… υπομονή και προσευχές.

Όταν η Ελλάδα ανακοίνωνε τον πρώτο νεκρό (12 Μαρτίου 2020) και το Ιραν είχε ξεπεράσει τους χίλιους, στην Τουρκία γινόταν συλλήψεις όσων διατύπωναν την ανησυχία τους για την εξάπλωση του ιού με την κατηγορία «διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Φυσικά, δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντίδραση της Τουρκίας, αφού μιλάμε για ένα καθεστώς τυχοδιωκτικό και για έναν πρόεδρο που το μόνο που σκέφτεται είναι ο… παράς.

Σχέδιο αλά… Έβρος

Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι συγκεντρώνουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες, κυρίως απέναντι από τα νησιά του Βορειοανατολικου Αιγαίου, αλλά και δεκάδες πλωτά κάθε είδους με στόχο να περάσει τους ταλαίπωρους ανθρώπους στο ελληνικό έδαφος, εκμεταλλευόμενη και τον καλό καιρό.

Τους περισσότερους από αυτούς τους έχουν τοποθετήσει σε δυο σημεία, ακριβώς απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο, επιχειρώντας έτσι να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.
Η μεταφορά τους οργανώθηκε από τις τουρκικές επίσημες Αρχές στα πρότυπα της αντίστοιχης, αποτυχημένης ωστόσο, επιχείρησης που στήθηκε στον Έβρο τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες, για τον συγκεκριμένο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν τουριστικά λεωφορεία και ταξί, στα οποία επιβιβάζονταν μετανάστες από διάφορους καταυλισμούς στο εσωτερικό της χώρας, με προορισμό κυρίως το Τσεσμε και το Αϊβαλί.

Σε ετοιμότητα το ΥΕΘΑ – Επιφυλακή στο Πολεμικό Ναυτικό

Με ένα τέτοιο ανήθικο και αλλοπρόσαλλο γείτονα όπως είναι η Τουρκία, στο υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχει δυνατότητα για χαλάρωση και εφησυχασμό.

Αν και έχει δοθεί εντολή για περιορισμό του προσωπικού εντός του Πενταγώνου λόγω κορονοϊού, ο υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους και καθορίζουν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί απέναντι στην Άγκυρα που ενορχηστρώνει την εισβολή μεταναστών στην Ελλάδα που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

Στις συσκέψεις συμμετέχουν ο διευθυντής του υπουργικού γραφείου κ. Θανάσης Βάλαρης, ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Μάνος Πιτσιδιανάκης και φυσικά τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εντολή του κ. Παναγιωτόπουλου είναι σαφής: «Να μην πατήσει στο ελληνικό έδαφος κανένας μετανάστης όσο διαρκεί η καραντίνα του κορονοϊού. Η Ελλάδα θα δώσει και πάλι απάντηση στη νέα οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, μετανάστες που ενδέχεται μάλιστα να έχουν μολυνθεί από κορονοϊό».

Στο πλαίσιο αυτό και προς αντιμετώπιση της νέας επιχείρησης εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Άγκυρας, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έχει δώσει εντολή να αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων και οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με στόχο, λαμβάνοντας θέσεις πίσω από τα σκάφη του Λιμενικού, να δημιουργηθεί μια δεύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στις οργανωμένες από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, μεταναστευτικές ροές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η νέα τουρκική ασύμμετρη απειλή που προβάλει στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα μας και πάλι μεσώ της χρησιμοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά και από το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι συν της άλλης συνδέεται άμεσα και με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως μια εισβολή παράνομων μεταναστών, που ασθενούν με κορονοϊο, θα περιπλέξει την κατάσταση και θα πάει χαμένη όλη η προσπάθεια του ελληνικού λαού για περιορισμό της διασποράς της νόσου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ