Κορονοϊός: Επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα η Σουηδία – Πάνω από 1.000 θάνατοι και 11.445 κρούσματα


Η Σουηδία επιμένει: Αρνείται το lockdown

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων στη Σουηδία από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο απολογισμός είναι πλέον 1.033 νεκροί και 11.445 κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχουν καταγραφεί επίσημα στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει υιοθετήσει πιο ευέλικτα μέτρα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Η κυβέρνηση έχει συμβουλεύσει τους Σουηδούς να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν και να αποφεύγουν πολυσύχναστες περιοχές, όπως μπαρ και εστιατόρια.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα – Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός – Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Ωστόσο έχει σταματήσει να επιβάλλει επίσημους περιορισμούς, προτρέποντας τους πολίτες της να «συμπεριφέρονται σαν ενήλικες» αντί να εφαρμόζει ποινές επειδή βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς σημαντικό λόγο, σύμφωνα με το euronews.com.

Ο Stefan Lοfven, πρωθυπουργός της Σουηδίας, υπογράμμισε ότι δεν αρνούνται ότι υπάρχει ο κορονοϊός και πως η κυβέρνησή του απλώς ακολουθεί τις συμβουλές των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ