Χαρδαλιάς: Αρνητικά τα δείγματα από τους οικισμούς Ρομά σε Ξάνθη και Ροδόπη

Αρνητικά βγήκαν τα 326 δείγματα που ελήφθησαν από τον οικισμούς Ρομά σε Δροσερό Ξάνθης και Τόπειρο Ροδόπης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.  

Αρνητικά βγήκαν τα 326 δείγματα που ελήφθησαν από τον οικισμούς Ρομά σε Δροσερό Ξάνθης και Τόπειρο Ροδόπης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 101 εκ των οποίων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 25 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τρίτη (14/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.170. Από αυτά, 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Την ίδια στιγμή, 27 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 48.700 κλινικά δείγματα.

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται και των σοβαρών κρουσμάτων που καταγράφονται», είπε ο κ. Τσιόδρας, δίνοντας νότα αισιοδοξίας στις ανακοινώσεις του, λέγοντας πως ο «αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, χάρη στα μέτρα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας ο κορονοϊός περιορίζεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here