Κορονοϊός: Γαλλία και Ρωσία συζητούν από κοινού έρευνα για φάρμακα και εμβόλια κατά του φονικού ιού


Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν το θέμα της κοινής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Υγείας των δυο χωρών στον τομέα της έρευνας φαρμάκων και εμβολίων κατά του κροονοϊού, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.

Μισούστιν και Φιλίπ αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που λαμβάνονται στην Ρωσία και την Γαλλία όπως και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για την συνδρομή της σε σχέση με την επιστροφή Γάλλων πολιτών από την Ρωσία στην Γαλλία καθώς και για τις διευκολύνσεις που παρείχε στις διελεύσεις μέσω Ρωσίας με προορισμό την Γαλλία, αεροσκαφών που μετέφεραν υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία σε αυτές και άλλες κατευθύνσεις που για τις οποίες υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός κάλεσε τον Γάλλο ομόλογο του να επισκεφθεί την Ρωσία, αφότου αρθούν όλοι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα – Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός – Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Τι λέει ο ΠΟΥ για το εμβόλιο

Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Στο συνολικό ξέσπασμα παγκοσμίως, το 90% των περιπτώσεων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επομένως, σίγουρα δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση της πανδημίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση στη Γενεύη, ενώ τόνισε ακόμη ότι στην Κίνα «η μεγαλύτερη απειλή είναι οι εισαγόμενες περιπτώσεις» και ότι «δεν θα πρέπει πραγματικά να περιμένουμε το εμβόλιο μέσα στους επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία.

Την ίδια ώρα, στο τέλος του Απριλίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα τεστ εμβολίου για τον κορονοϊό στον άνθρωπο και θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ιταλικής εταιρίας Advent –Irbm με το ινστιτούτο Jenner του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Πιέρο Ντι Λορέντσο.

Όπως τόνισε, ο στόχος είναι να μπορέσει να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου από τον Σεπτέμβριο σε νοσηλευτικό προσωπικό και δυνάμεις ασφαλείας, έστω και αν δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί όλη η πειραματική φάση, διότι οι πολίτες αυτοί ανήκουν σε κατηγορίες αυξημένου κινδύνου.

Το εμβόλιο θα αποσταλεί από την Πομέτσια, κοντά στη Ρώμη, στη Βρετανία, όπου θα ξεκινήσουν τεστ σε 550 υγιείς εθελοντές.

Ο Ντι Λορέντσο πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένη φάση η χρηματοδότηση από μέρους μεγάλων διεθνών επενδυτών και μιας σειράς κυβερνήσεων, για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ