Κορονοϊός: «Ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα από ένα εμβόλια»

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα από ένα εμβόλια για την COVID-19 και ως εκ τούτου οι φαρμακευτικές εταιρίες πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη όπλων κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος της GlaxoSmithKline Έμμα Ουόλμσλι.

Η GlaxoSmithKline και η Sanofi ανακοίνωσαν χθες ότι θα αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες ανέφεραν πως αναμένουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου το δεύτερο εξάμηνο φέτος. Αν αυτές είναι επιτυχείς, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Ουόλμσλι είπε πως η σύμπραξη της GSK με τη Sanofi θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος στην προσπάθεια κατασκευής ενός εμβολίου για την COVID-19, πρόσθεσε όμως πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

«Ο κόσμος θα χρειαστεί αναμφίβολα περισσότερα από ένα εμβόλια αν σκεφτείτε τη ζήτηση σε αυτή την τεράστια παγκόσμια υγειονομική κρίση», είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Το εμβόλιο θα αναπτυχθεί συνδυάζοντας το αντιγόνο πρωτεΐνης S της COVID-19 της Sanofi με την τεχνολογία της GSK για την πανδημία.

«Κανονικά χρειάζεται μια δεκαετία, μερικές φορές ακόμη περισσότερο, για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο αλλά προφανώς είμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, η ανάγκη είναι πάρα πολύ επείγουσα. Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια είναι δυνατό», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της GSK.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ