Κορονοϊός: 103 θάνατοι στην Ελλάδα – 22 νέα κρούσματα – 2.192 στο σύνολο


Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα μας και πλέον ανέρχονται σε 103

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης έγινε γνωστό ότι εξέπνευσε μία 57χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι 102 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει φτάσει 2.192, εκ των οποίων το 56,4% αφορά άνδρες. Τα 559 κρούσματα (25,5% των συνολικών κρουσμάτων) σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 899 είναι επαφές γνωστού κρούσματος.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, τόνισε πως 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και οι 15 γυναίκες, ενώ το 82% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Στα ευχάριστα νέα, 29 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Σε διεθνές επίπεδο, τόνισε ότι η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα του ιού. “Ο κόσμος στενάζει αλλά ελπίζει, η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται. Τα μέτρα σταδιακά οδηγούν σε μειώσεις των αριθμών των νέων λοιμώξεων, που είναι ενθαρρυντικό” είπε ο κ. Τσιόδρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ