Κορονοϊός – Συγκλονιστικό βίντεο: Ετοιμοθάνατος ζήτησε να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα


Κορονοϊός: Συγκλονιστικές  είναι οι στιγμές που καταγράφουν οι κάμερες μέσα από νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού

Η κάμερα του Alpha μπήκε σε ένα από αυτά και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου κατέγραψε συγκλονιστικές στιγμές.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν και αυτοί μαζί με τους ασθενείς μάχη για να τους βοηθήσουν και να καταφέρουν να βγουν νικητές.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η κάμερα κατέγραψε τις στιγμές που γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν στους ασθενείς, ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν. Η αγωνία τους φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που κινούνται.

Το πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο ξεκινά με μια γυναίκα γιατρό να λέει σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που νοσηλεύεται στην Εντατική: «Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;» και στη συνέχεια συμπληρώνει: «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της Μονάδας, Αντωνία Κουτσούκου: «Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας».

Η κυρία Κουτσούκου, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία, μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει», ζήτησε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να ανοίξουν το παράθυρο στο δωμάτιό του και να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα, κάτι που συνέβη.

Από την άλλη μεριά ασθενής που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου, και κατάφερε να βγει νικητής λέει στην κάμερα φανερά συγκινημένος: «Όταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου», αναφέρει ο ίδιος ενώ δεν παρέλειχε να χαρακτηρίσει ωε ήρωες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ