Κορονοϊός – Κλειστά σχολεία: Το σενάριο του Μαΐου για την επιστροφή στα θρανία


Με τα έως τώρα στοιχεία για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα να είναι ενθαρρυντικά, οι συζητήσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία συνεχίζονται

Οριστικές απαντήσεις για το αν, πότε και ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία δεν υπάρχουν ακόμα ενώ και οι ειδικοί κρατούν χαμηλούς τόνους, επιμένοντας ότι είναι πρόωρη μια τέτοια απόφαση.

Για τον τρόπο και τον χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία ρωτήθηκαν, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας κλήθηκε να απαντήσει για το αν ισχύουν τα σενάρια και οι ημερομηνίες (μέσα Μαΐου) που διακινούνται από χθες στα ΜΜΕ, αλλά και το εάν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους με μάσκες και γάντια.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε πως δεν γνωρίζει τις ακριβείς ημερομηνίες που θα ανοίξουν τα σχολεία, τονίζοντας παράλληλα ότι οι νεαρές ηλικίες δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε επίσης ότι όλα τα μέτρα προφύλαξης, μεταξύ αυτών και οι αποστάσεις, θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να τηρούνται.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ότι «είναι εξαιρετικά πρόωρη αυτή η συζήτηση» και πως όσα μέτρα κριθούν αναγκαία θα ληφθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στα 2.207 τα κρούσματα

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 15, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.207.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 69 είναι διασωληνωμένοι. To 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από αυτούς, δεκατρείς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ