Το 107ο θύμα του κορονοϊού ο πρόεδρος της Βιοϊατρικής Ευάγγελος Σπανός


Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και πρόεδρος της Βιοϊατρικής, Ευάγγελος Σπανός μετά από άνιση μάχη με τον κορονοϊό

Ο Ευάγγελος Σπανός, νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρτηριακή υπέρταση, που τον κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

  • Το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Το 1979 παίρνει PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
  • Το 1981 ξεκινά τη λειτουργία της Βιοϊατρικής.
  • Το 1986 δημιουργεί το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.
  • Το 2001 προχωρά στην εξαγορά της πρώτης κλινικής και κυκλοφορεί το βιβλίο του «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία».
  • Λίγα χρόνια αργότερα το 2006, κυκλοφορεί το βιβλίο του «Κλινική χημεία».
  • Το 2013 λαμβάνει το βραβείο «αυτοδη-μιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young.
  • Μόλις πέρσι το 2019, κυκλοφορεί το βιβλίο του «Εργαστηριακή διαγνωστική».

Το μοιραίο πάρτυ και ο θάνατος του Mr Βιοϊατρική

Άλλος ένας συνάνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό έφθασε τους 109. Το τελευταίο θύμα ήταν ο Mr Βιοϊατρική, Ευάγγελος Σπανός.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα και μετά από μεγάλη μάχη σε ΜΕΘ κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στα 76 χρόνια του. Τις τελευταίες ημέρες είχε επιβαρυνθεί η υγεία του, έκανε και νεφρική ανεπάρκεια, και του έκαναν και τραχειοστομία οι γιατροί σε μια προσπάθεια να τον σώσουν. Η ειρωνεία της ζωής είναι ότι έφτιαξε μια αυτοκρατορία για τα ελληνικά δεδομένα και απεβίωσε από μια ίωση…

Όπως είχε αποκαλύψει το eReportaz ο Mr Bιοιατρική ήταν ένα από τα “θύματα” του μοιραίου party το οποίο παρέθεσε προς τιμήν της συζύγου του Θεοδώρας, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου παρουσία πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ορισμένοι οι οποίοι αργότερα εμφάνισαν τη νόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσά στους καλεσμένους ήταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου παρουσίασε χαμηλό πυρετό και αφού υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις διαγνωστηκε θετικός στον ιό. Μάλιστα με αφορμή την περιπέτεια του κ. Χατζηνικολάου η ίδια η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση.

Στο ίδιο κάλεσμα παρευρέθηκε και ο Μr Βιοιατρική Ευάγγελος Σπανός ο οποίος διαγνώσθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται, o Δημήτρης Κρεμαστινός καθώς και η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα η οποία επίσης διεγνώσθη θετική στον Κορωνοϊό.

Τα ξημερώματα ο 76χρονος άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε αρτηριακή υπέρταση. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό έφτασαν τα 109.

Δείτε τη ζωή του πως ξεκίνησε από το χωριό και πως έφθασε στην κορυφή:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ