Θεοδωρικάκος: Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Μετά το τέλος της καραντίνας θα χρειαστεί πολύ σκληρή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά «αν κρατήσουμε το θετικό κλίμα, την ενότητα, τη δημιουργικότητα και την πειθαρχία αυτού του διαστήματος, θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επίσης, είπε ότι η Ελλάδα σε αυτήν την κρίση έχει αποκτήσει νέα θετικά κεκτημένα, όπως η ενότητα, η αλληλεγγύη και το σχέδιο και τόνισε την ανάγκη «αυτά που πετύχαμε αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες να τα κρατήσουμε ως βασικά στοιχεία για να πορευθούμε και το επόμενο διάστημα, το οποίο, μην έχει κανείς αμφιβολία, θα είναι δύσκολο».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα, αλλά το πόσο μεγάλο θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι ο τουρισμός, που είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα μας.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομία, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η χώρα θα δεχθεί ένα βαθύ, ένα σκληρό υφεσιακό κύμα. Θα δούμε πόσο θα είναι, γιατί έχει σχέση και με τον ακριβή χρόνο που θα μπει τέλος στην καραντίνα αλλά και με το ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν το καλοκαίρι που έρχεται. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 119 οι νεκροί στην Ελλάδα – Υπέκυψαν 35χρονος και 75χρονος

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας – Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα – Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σχέδιο μείωσης μισθών και συντάξεων.

«Βγαίνουμε από αυτήν την κρίση με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται με τηλεργασία. Ανήγγειλε, δε, ότι τις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας του υπουργείου Εσωτερικών, «και αυτά είναι βήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ