Μενίδι: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με ύβρεις επειδή πήγαν για συστάσεις!

Η απαγόρευση για συναθροίσεις, μάλλον δεν φαίνεται να συγκινεί μερικούς…

Την επίθεση και τις ύβρεις στον καταυλισμό του Μενιδίου σε βάρος των Αστυνομικών κατέγραφαν οι Ρομά.

Η οριζόντια εφαρμογή της απόφασης για απαγόρευση στις συναθροίσεις και στο συνωστισμό- όπως έχει αποδειχτεί -οι Ρομά δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Νέο περιστατικό στον καταυλισμό των Ρομά στο Μενίδι.

Η παρουσία των Αστυνομικών στον καταυλισμό , μετά από καταγγελία για διατάραξη το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά. Με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ακραίες ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων κατά των περιπολικών οι Ρομά ήθελαν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το γλέντι τους εν μέσω κορονοϊού.

Η παρουσία της ΟΠΚΕ συνοδεία της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προκάλεσε την αντίδραση των συμμετεχόντων στο γλέντι, ενώ παράλληλα κατέγραφαν τις ενέργειές τους, και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάρτηση του καταγεγραμμένου περιστατικού στα κοινωνικά δίκτυα.

Όλες τις ημέρες εφαρμογής των αυστηροποιημένων μέτρων όπως είχαν επιβληθεί από την επίσημη Πολιτεία, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής όπου διαμένουν Ρομά, η Αστυνομία είχε έντονη παρουσία καθώς τα γλέντια και τα «οικογενειακά μαζέματα» ήταν με κάθε αφορμή στην καθημερινότητα των διαβιούντων στους καταυλισμούς.

Πηγή: nantiareport.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ