Κορονοϊός – Συγκλονιστικό βίντεο από το Κρανίδι: Μετανάστες τσακώνονται για μια σακούλα τρόφιμα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το Κρανίδι έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει μετανάστες να σπρώχνονται για να προλάβουν να αρπάξουν όσες προμήθειες έχουν απομείνει από αυτές που άφησε το υγειονομικό κλιμάκιο στο χώρο.

Το βίντεο που δημοσιεύει στο Twitter το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δείχνει δεκάδες μετανάστες τρέχουν προς τη ομάδα που έχει αναλάβει τη διανομή των γευμάτων και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Οι μετανάστες συνωστίζονται για μια σακούλα τρόφιμα παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν μετά και τα αποτελέσματα που έδειξαν πως 150 στα 470 άτομα στον χώρο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Bήμα προς βήμα το σχέδιο για επιστροφή στην κανονικότητα – Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η οικογένεια του 35χρονου – «Δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας»

Κορονοϊός – Σχολεία: Εισηγήσεις, «αγκάθια» και κρίσιμες ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Άντρες, γυναίκες και μητέρες με τα μωρά στην αγκαλιά ορμούν στα κουτιά και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Λίγα λεπτά αργότερα το κλιμάκιο αποχωρεί καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται οι αποστάσεις κι όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Ελήφθησαν 177 δείγματα – Μείνετε στο σπίτι

Δείγματα από 177 άτομα που αφορούν σε δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπως ανακοίνωσε μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς «η υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή έχει εξασφαλιστεί καθώς και η τροφοδοσία της δομής».

Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο και κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μείνουν στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας 150 κρούσματα με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα το ξενοδοχείο Galaxy στο Πόρτο Χέλι, όπου στεγάζεται δομή αιτούντων άσυλο, αλλά και ο Δήμος Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Εκτός της απαγόρευσης εισόδου και εξόδου από την περιοχή τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως και τις 8 το πρωί.

Από τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο οι περιπτώσεις Β1, Β2 και Β3 (έξοδος για γιατρό ή φαρμακείο, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και τράπεζα, εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα), ενώ παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών του νομού, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου.

Τα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών μιας εγκύου, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όταν, ανήμερα το Πάσχα, υποβλήθηκε σε εξέταση στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, στο οποίο είχε πάει λόγω προβλημάτων στην εγκυμοσύνη της.

Αμεσα στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και έλαβε 497 δείγματα από τους διαμένοντας αιτούντες άσυλο, κυρίως Σομαλούς με τις οικογένειές τους, αλλά και από τους εργαζομένους. Και οι 150 που βρέθηκαν να φέρουν τον ιό, ήταν μέχρι χθες ασυμπτωματικοί.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ