Κορονοϊός: Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τις δομές μεταναστών

Συνεχίζει την επιθετική πολιτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στην Ερμιόνη, συνεχίζοντας την σκληρή κριτική για παραλείψεις των αρμοδίων σχετικά με δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Η επιστολή κοινοποιείται και στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει σειρά επισημάνσεων για πλημμελείς ελέγχους αυτών των χώρων, κάτι που έχει οδηγήσει στην εμφάνιση εκατοντάδων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Γιατί πεθαίνουν νέοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα;

Κορονοϊός: Λύθηκε το «ιατρικό μυστήριο»; Γιατί «χτυπά» περισσότερο τους άνδρες

Κορονοϊός: Γιατί ζήτησε «συγγνώμη» από τους Έλληνες ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται από τον Τομεάρχη, τους πρώην Υπουργούς, βουλευτές της Κ.Ο. καθώς και το Τμήμα Μεταναστευτικού-Προσφυγικού της Κ.Ε. απέστειλε Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια σειράς κοινοβουλευτικών και θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούσαν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός των αιτούντων άσυλο σε δομές φιλοξενίας, κέντρα υποδοχής, ξενοδοχεία, κέντρα κράτησης κλπ, αλλά και οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς.

Η ΕΠΕΚΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά μέτρων έστω και τώρα, έστω και αργά:

Να γίνουν δειγματοληπτικά τεστ, ακόμα και με κινητές μονάδες, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, τα ξενοδοχεία, τα ΠΡΟΚΕΚΑ και τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε διαμένοντες και προσωπικό.

Να αποσυμφορηθούν οι δομές των νησιών με προτεραιότητα σε εκείνες που επικρατούν κακές συνθήκες διαβίωσης και έχουν σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού.

Να δημιουργηθούν κατάλληλοι και επαρκείς χώροι απομόνωσης και νοσηλείας σε όλες τις δομές για την πρόληψη της πανδημίας.

Να υπάρξει άμεσα μετακίνηση αυτών που νοσούν ή είναι θετικοί στον κορωνοϊό σε ξενοδοχεία και καταλύματα εκτός δομών, όπου μπορούν να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία της υγείας τους


Να ενισχυθεί άμεσα το υγειονομικό προσωπικό των δομών και να παρασχεθούν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε όλους τους διαμένοντες και εργαζόμενους.

Έστω και τώρα, είναι η ώρα η κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη και να αποτρέψει τον σοβαρό κίνδυνο για την υγεία όσων συνδέονται με τις δομές φιλοξενίας παρέχοντας το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται τόσο οι ίδιοι όσο και οι τοπικές κοινωνίες, μέσα από μια οργανωμένη και αποτελεσματική κρατική παρέμβαση χωρίς εκπτώσεις και περιθώρια για φαινόμενα «ανοσίας της αγέλης».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ