Κορονοϊός Ουκρανία: Τέσσερα μοναστήρια Ορθόδοξης Εκκλησίας σε καραντίνα


Κορονοϊός: Σε καραντίνα τέθηκαν τουλάχιστον τέσσερα μοναστήρια της πιστής στη Μόσχα Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τα οποία έγιναν εστίες του κορονοϊού καθώς αγνόησαν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ασθένειας, αναφέρεται σήμερα στην ανακοίνωση για τον απολογισμό της πανδημίας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της Μονής της Επίκλησης του Γκολοσίβ, στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου επιβεβαιώθηκαν δώδεκα κρούσματα Covid-19 σε μοναχούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες το ίδιο μέτρο είχε εφαρμοσθεί σε άλλα τρία μοναστήρια, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Μεταξύ αυτών, η διάσημη μονή της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 140 κρούσματα (δηλ. αριθμός σχεδόν ίσος με τους μισούς μοναχούς της), τρία εκ των οποίων ήσαν θανατηφόρα.

Σε άλλο ένα μεγάλο μοναστήρι, τη Μονή της Λαύρας του Ποτσάιβ, στην περιοχή του Τερνόπιλ, στα δυτικά της χώρας, έχουν επιβεβαιωθεί δεκαπέντε κρούσματα.

Η πιστή στη Μόσχα Ορθόδοξη Εκκλησία αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ήταν δε το μόνο από τα τρία ουκρανικά δόγματα που δεν ζήτησε από τους πιστούς του να μείνουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα την περασμένη Κυριακή.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, αρκετές δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς στο Ποτσάιβ και περισσότεροι από 300 άλλοι στη Λαύρα του Σβιατόγκιρσκ, την κύρια μονή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένοι διαβλέπουν πίσω από αυτήν την δυσπιστία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μια προσπάθεια της Μόσχας να προκαλέσει μεγαλύτερη διάδοση της πανδημίας στην Ουκρανία, καθώς οι δύο χώρες για πολλά χρόνια βρίσκονται σε δριμύ ανταγωνισμό: «Αυτοί είναι σαμποτέρ», δήλωσε εμφατικά ένας Ουκρανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, μη θέλοντας όμως να δημοσιευθεί η ταυτότητά του. «Διαπιστώνουμε ένα κύμα προπαγάνδας ενάντια στο δόγμα μας», απάντησε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κλιμέντ Βετσέρια, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο.

Στην Ουκρανία έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 6.592 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 174 ήσαν θανατηφόρα. Η κυβέρνηση παράτεινε τα αυστηρά μέτρα περιορισμού από σήμερα έως τις 11 Μαΐου, ελπίζοντας πως θα δει την μετάδοση της νόσου να επιβραδύνεται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ