Γαλλία: «Έκρηξη» του αριθμού των κλήσεων για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο εν μέσω καραντίνας


Κορονοϊός: Οι κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο στη Γαλλία εκτινάχθηκαν κατά 89% την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από έναν και πλέον μήνα καραντίνας λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

«+89%, αυτή είναι η αύξηση που καταγράφηκε στις κλήσεις στο 119 την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Προστασία της Παιδικής Ηλικίας Αντριάν Τακέ, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Δεν μας εκπλήσσει, είναι μια ένδειξη της αύξησης των βιαιοπραγιών κατά τη διάρκεια της περιόδου καραντίνας. Όμως, θέλω να διακρίνω σε αυτό επίσης ένα σημάδι, ένα βαρόμετρο της αυξημένης επαγρύπνησής μας» σε σχέση με το θέμα της βίας κατά των παιδιών, σχολίασε ο Τακέ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κλήσεις που έγιναν από γείτονες κατέγραψαν αύξηση, σε μία εβδομάδα, 84% και οι κλήσεις που έγιναν από «συντρόφους σε βάρος συντρόφων» διπλασιάστηκαν, +100%, εξήγησε ο υφυπουργός.

Κατά μέσο όρο, το 119 δέχεται 700 κλήσεις την ημέρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Από τις αρχές Απριλίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που πυροδότησε η καραντίνα, η τηλεφωνική γραμμή ενισχύθηκε με μια υπηρεσία καταγγελιών στο διαδίκτυο.

Αυτή η υπηρεσία, που προορίζεται για τα θύματα τα οποία δεν μπορούν να τηλεφωνήσουν για βοήθεια, δέχεται κάθε εβδομάδα περισσότερες από 200 καταγγελίες, διευκρίνισε ο Αντριάν Τακέ.

Εκτιμάται ότι ένα παιδί πεθαίνει κάθε πέντε ημέρες στη Γαλλία σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και περίπου 52.000 ανήλικοι πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών, κακομεταχείρισης ή εγκατάλειψης κάθε χρόνο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ