Πάουντ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το 2021 ή δεν θα γίνουν καθόλου»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, είτε θα γίνουν στις ημερομηνίες που επαναπρογραμματίστηκαν, το καλοκαίρι του 2021, είτε δεν θα γίνουν καθόλου.

Αυτό υπογράμμισε στην καναδική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, επικαλούμενος συνομιλίες του με Ιάπωνες αξιωματούχους.

«Οι Ιάπωνες έχουν πει ότι μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στον… αέρα για ακόμη ένα χρόνο, αλλά όχι περισσότερο. Πρέπει πραγματικά να ελπίσουμε ότι θα είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για το 2021», τόνισε ο Καναδός «αθάνατος» στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, όπου μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την παλιά πρόταση για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, θέμα το οποίο κάποιοι έχουν επαναφέρει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα.

«Η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή λέει «είναι σημαντικό για εμάς και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε». Οπότε ας τους δώσουμε μία ευκαιρία, ας δώσουμε στον κόσμο μία ευκαιρία να δαμάσει αυτή την καταιγίδα. Μπορούμε να βγούμε από μία υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα με μία τεράστια συνάθροιση της νεολαίας όλου του κόσμου», δήλωσε ο Ντικ Πάουντ, ο οποίος εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην πιθανότητα διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές: «Είναι ένα σύνθετο «μωσαϊκό», αν εξετάσεις όλες τις παραμέτρους. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν πρόκειται απλώς για μία σειρά παγκοσμίων πρωταθλημάτων, συγκεντρωμένων σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Το πιο σημαντικό είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων».

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ τους ζήτησε να κάνουν υπομονή. «Ένας αθλητής μαθαίνει περισσότερα από τις ήττες, παρά από τις νίκες. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτό το γεγονός μπορεί να γίνει τον επόμενο χρόνο και να δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να σας δει σε δράση. Θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και όλοι θα αισθανθούν καλά για το αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ο Ντικ Πάουντ προειδοποίησε ότι αρκετές διεθνείς ομοσπονδίες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει την υπερβολική εξάρτησή τους από τα έσοδα των Αγώνων και καλώντας σε μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν αυτή την εξάρτηση.

Τέλος, ο Καναδός παράγοντας ρωτήθηκε για την πρόταση μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών στην Ελλάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επαναδιατυπωθεί, στο πλαίσιο και της μάχης για την καταπολέμηση της διαφθοράς (σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διεκδίκησης των Αγώνων). Ο Πάουντ χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό «εντελώς μη πρακτικό» και πρόσθεσε: «Οι Αγώνες είναι πλέον τόσο παγκοσμιοποιημένοι, δεν είναι πια οι Αγώνες της Ελλάδας, ανήκουν σε όλη την υφήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πεις στον υπόλοιπο κόσμο, «συγγνώμη, ήσασταν άτυχοι, μη διανοηθείτε καν να θέσετε υποψηφιότητα», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΔΟΕ.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ