Κορωνοϊός – Αμερικανοί γιατροί: O COVID-19 προκαλεί εγκεφαλικό επεισόδιο σε νέους ηλικιακά ασθενείς

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους νέους, ηλικιακά, ασθενείς κορωνοϊού που χάνουν τη μάχη με τη νόσο φέρνει στο φως της δημοσιότητας ιατρική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα τα όσα υποστηρίζουν γιατροί από τις ΗΠΑ, σε νέους από 30 έως 40 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο φονικός ιός μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυξάνονται, δε, οι ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η ασθένεια COVID-19 μπορεί να προκαλέσει αφύσικη πήξη του αίματος, με το εγκεφαλικό επεισόδιο να αποτελεί αναμενόμενη συνέπεια αυτού του φαινομένου.

Ο γιατρός Τόμας Όξλει, νευροχειρουργός, στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης Mount Sinai Health System, με την ομάδα του, μελετώντας τη συμπεριφορά πέντε ασθενών, κάτω των 50 ετών, με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα κορΟνοϊού, διαπίστωσε ότι η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις στις αρτηρίες, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Όπως είπε ο δρ. Όξλει στο CNNi, κατά τους προηγούμενους 12 μήνες ήταν σπάνια η εισαγωγή νέων ανθρώπων με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, λιγότεροι από δύο τον μήνα έμπαιναν στο νοσοκομείο για τον λόγο αυτό.

Σύμφωνα, με το γιατρό, το εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να αντιμετωπίζεται σε λιγότερο από 24 ώρες.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζει ο δρ. Όξλει, έχουν αυξηθεί, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ασθενείς κορωνοϊού, νέοι σε ηλικία, χωρίς βεβαρημένο ιστορικό υγείας, στους οποίους προκλήθηκε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ