Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο αναστέλλεται η μετανάστευση

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη (τις ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα διά του οποίου αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση πράσινων καρτών, αδειών μόνιμης παραμονής, σε μετανάστες, για να «προστατεύσει» τις θέσεις εργασίας των Αμερικανών.

«Μόλις υπέγραψα» το εκτελεστικό διάταγμα που «αναστέλλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ», ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί για τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία.

«Για να προστατεύσω τους σπουδαίους Αμερικανούς εργαζομένους μας, μόλις υπέγραψα το εκτελεστικό διάταγμα που αναστέλλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι άνεργοι Αμερικανοί, θα είναι πρώτοι στην ουρά καθώς η οικονομία μας θα ξανανοίγει», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Το διάταγμα έχει ισχύ 60 ημερών, που ενδέχεται να παραταθεί.

Αντίθετα με αυτό που άφηνε να εννοηθεί αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος, το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε δεν αφορά εκείνους που λαμβάνουν βίζες προσωρινής διαμονής και εργασίας, αλλά μόνο τις πράσινες κάρτες, δηλαδή τους μετανάστες στους οποίους χορηγείται άδεια μόνιμης παραμονής.

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η ενδεχόμενη παράταση της ισχύος του μέτρου θα εξεταστεί «εν καιρώ».

Επικριτές του Ρεπουμπλικάνου βλέπουν στην κίνηση μια απόπειρα του Τραμπ να εκμεταλλευθεί την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού για να επιτύχει έναν διακηρυγμένο πολιτικό στόχο του, να περιορίσει τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως το μέτρο «συντηρεί τους πόρους του συστήματος υγείας μας για τους Αμερικανούς» που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Τραμπ, ο αρχηγός του κράτους αδημονούσε να υπογράψει το κείμενο, το οποίο επεξεργάζονταν νομικοί σύμβουλοι της προεδρίας όλη μέρα.

Στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως το μέτρο δεν έχει εφαρμογή για όσους βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ και έχουν υποβάλλει έγγραφα για να λάβουν πράσινη κάρτα, αλλά μόνο για τους νέους μετανάστες.

Πηγή ενήμερη για όσα διαμείφθηκαν στον Λευκό Οίκο σημείωσε πως ο Τραμπ συζήταγε για το μέτρο με συνεργάτες του όλο το Σαββατοκύριακο και ότι απευθύνεται πάνω απ’ όλα στην εκλογική του βάση. «Ήθελε να το κάνει από την αρχή. Τώρα, με την πανδημία, είναι απολύτως σε θέση να το κάνει», εξήγησε.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ