Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: Μαζική, μεγάλη και άμεση παρέμβαση

Στήριξη της οικονομίας, κοινό πλαίσιο άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό και οι προκλήσεις της Τουρκίας, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της παρέμβασης που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ θα εστιάσει την παρέμβασή του στα παρακάτω σημεία:

1. Την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αναμένεται να τονίσει στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρέμβαση πρέπει να είναι «μαζική, μεγάλη και άμεση» θα αναφέρει ο Πρωθυπουργός και θα επισημάνει ότι η χρηματοδότηση των κρατών πρέπει να έχει περισσότερο τον χαρακτήρα επιχορηγήσεων και λιγότερο τη μορφή δανείων. «Δεν χρειάζονται οι χώρες περισσότερο χρέος» θα αναφέρει χαρακτηριστικά. «Αν η δράση της ΕΕ καθυστερήσει και δεν είναι άμεση κι αποφασιστική, τότε τα προβλήματα θα γίνουν τεράστια και οι δαίμονες του λαϊκισμού καραδοκούν» θα προειδοποιήσει ο Πρωθυπουργός.

2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει να υπάρχει κοινό πλαίσιο για τη σταδιακή απεμπλοκή από τα περιοριστικά μέτρα.

3. Επίσης θα προτείνει να έχουν όλες οι χώρες από κοινού πρόσβαση στο εμβόλιο, όταν παραχθεί.

4. Θα ζητήσει στο πλαίσιο της ελευθερίας μετακίνησης ανθρώπων, που είναι από τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε, να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς.

5. Θα κάνει επίσης ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ