Δωρεά 8.400 τάμπλετ και λάπτοπ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε περισσότερα από 1,48 εκατ. ευρώ ανέρχεται το δεύτερο κύμα ιδιωτικών δωρεών σε φορητούς υπολογιστές και tablets προς το υπουργείο Παιδείας, για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για 6.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητούς υπολογιστές, με τα οποία ενισχύεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας καθώς και σημαντικό ποσοστό σχολείων της πρωτοβάθμιας.

Οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις 9.000 συσκευές τάμπλετ αξίας 1 εκατ. ευρώ που προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα ιδιωτικές εταιρείες, επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα ελληνικά σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.

Γενικά, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων όλων των βαθμίδων. Τα τάμπλετ και οι φορητοί υπολογιστές θα αποτελούν περιουσία των σχολείων και θα διατίθενται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο, προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη οικογενειών, με κριτήρια το χαμηλό εισόδημα, την ανεργία γονέων/κηδεμόνων, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή ορφανικές οικογένειες, τις ειδικές δυσκολίες ή τις εξαιρετικές επιδόσεις μαθητών. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

«Η πρωτόγνωρη συγκυρία δεν έχει σταματήσει να κινητοποιεί κράτος και ιδιώτες, που συμπράττουν για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της Παιδείας και τον εφοδιασμό των νέων μας με τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους νέους δωρητές: το μεγάλο δωρητή ΟΜΙΛΟ OLYMPIA GROUP (PUBLIC/MEDIAMARKT, SUNLIGHT), που προσέφερε 3.470 συσκευές tablets και laptops, καθώς και την ThenaMaris (Ships Management) Inc., τον επιχειρηματία Νίκο Δρανδάκη, την εταιρεία Printec, την Lamda Development, την εταιρεία efood, την A.M. Nomikos TWMA S.A., τους Ανδρέα και Αλεξάνδρα Μαρτίνου, την Εταιρεία Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, την Εθνική Ασφαλιστική, την Axion Hellas, την Ένωση Μαρινών Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων και την εταιρεία ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ