Κιμ Γιονγκ Ουν: Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από την υγεία του – Τα τελευταία νέα


Σε βίλα στην επαρχία Χιανγκσάν βρίσκεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες

Τις τελευταίες ημέρες πλανάται ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την κατάσταση του 36χρονου ηγέτη. Σύμφωνα με την Daily NK, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Σεούλ, ο Κιμ υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς και πλέον αναρρώνει.

Την Τρίτη (21/04) Νοτιοκορεάτες και Κινέζοι αξιωματούχοι υποβάθμισαν τις πληροφορίες που δημοσίευσαν κάποια έντυπα, σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του Βορειοκορεάτη ηγέτη βρίσκεται σε «σοβαρό κίνδυνο». Προ ημερών το CNN, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο με άμεση γνώση του ζητήματος, μετέδωσε ότι η Ουάσινγκτον «παρακολουθεί τις πληροφορίες» που θέλουν τον Κιμ να είναι σοβαρά μετά την επέμβαση. Από την πλευρά του, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο που διατήρησε την ανωνυμία του, μετέδωσε ότι ο Λευκός Οίκος πληροφορήθηκε πως η υγεία του Κιμ επιδεινώθηκε μετά το χειρουργείο.

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στην Daily NK ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επέλεξε να χειρουργηθεί στο εν λόγω νοσοκομείο της επαρχίας Χιανγκσάν, επειδή αυτό προορίζεται για αποκλειστική νοσηλεία των μελών της δυναστείας Κιμ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πίσω από την κατασκευή του νοσοκομείου «κρύβεται» μια ιστορία και ένας θάνατος. Το 1994 ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτής του καθεστώτος και παππούς του σημερινού ηγέτη, βρισκόταν στη βίλα του στην Χιανγκσάν, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Εκείνη την ημέρα έβρεχε τόσο πολύ, που το ελικόπτερό του ήταν αδύνατο να απογειωθεί για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Πιονγκγιάνγκ. Ο «Μεγάλος Ηγέτης» απεβίωσε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 82 ετών. Αμέσως μετά τον θάνατό του, ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, διέταξε την κατασκευή νοσοκομείου στην περιοχή, αφού πίστευε πως η ύπαρξη ενός νοσοκομείου θα είχε σώσει τη ζωή του πατέρα του.

Το νοσοκομείο της Χιανγκσάν ειδικεύεται στην αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων υγείας ενώ παράλληλα, η εισαγωγή του Κιμ Γιονγκ Ουν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπως αναφέρει η Daily NK θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή και τα «περίεργα βλέμματα», επίσης, αν κάτι «συμβεί» στον ηγέτη της χώρας σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, αυτό θα δημιουργούσε αναταραχή στο λαό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» – Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι – Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα – Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ