Απαντήσεις αξιωματικου της Π.Α.: Αυτή είναι η αλήθεια για τις υπερπτήσεις των τουρκικών F-16


Ο τίτλος είναι το ερώτημα που πολλοί θέτουν και πού άλλοι, με περίσσια δόση ζήλου εκτιμούν ότι πρέπει να κάτι να γίνει

«Ψυχραιμία» είναι η απάντηση που μας δίνει έμπειρος αεροπόρος – αξιωματικός που έχει γράψει χιλιάδες ώρες πτήσεων, έχοντας στο βιογραφικό του αμέτρητες αναχαιτίσεις, αερομαχίες κι εμπλοκές.

«Η Πολεμική Αεροπορία δεν είναι συμμορία που πηγαίνει για να κάνει τσαμπουκάδες στο Αιγαίο. Οι Έλληνες αεροπόροι είναι επαγγελματίες, που όταν βρίσκονται στο κοκ πιτ ενεργούν χωρίς συναισθηματισμούς ως το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής της χώρας» μας λέει ο έμπειρος αξιωματικός.

Το κυρίως ζητούμενο μας εξηγεί είναι να υπάρξει επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου. Η κατάρριψη θα γεννήσει άλλα δεδομένα, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε θερμό επεισόδιο μέχρι και ένοπλη σύγκρουση. Για αυτά, κανείς Επιτελάρχης και κανείς Αρχηγός δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη χωρίς την ανάλογη πολιτική εντολή και μας παραθέτει το σκεπτικό του:

«Για να σας το πω πιο απλά, είναι σαν να απαντάμε με καραμπίνα σε κάποιον που πάτησε για δευτερόλεπτα στο οικόπεδό μας… όσο ακραίο μπορεί να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα» μας εξηγεί ο αξιωματικός.

«Αυτό που πρέπει να αντιληφθείτε είναι ότι η ΠΑ έχει στελέχη που ενεργούν με επαγγελματισμό, που τους διέπει η ψυχραιμία. Η ψυχραιμία δεν συνεπάγεται έλλειψη αποφασιστικότητας. Τουναντίον. Έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι δυνάμεθα να απαντούμε και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε σηκώσει υπερδιπλάσιο αριθμό μαχητικών, που έχουμε πετάξει «αόρατοι» φθάνοντας ως την Κύπρο, που τους έχουμε κλειδώσει όλους σε αερομαχίες.

Η κατάρριψη είναι κατακόρυφη κλιμάκωση. Δεν την φοβόμαστε αλλά καλά κάνει η ηγεσία και δεν την απαιτεί. Διότι τότε θα πρέπει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως των πολιτών της χώρας, να είναι έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά και οι απέναντι. Ξέρουν μέχρι που θα το τραβήξουν.

Όταν ακούτε για υπερπτήσεις, μην φανταστείτε ότι μένει πάνω από το νησί και κάνει βόλτες λες και είναι σε διακοπές. Μιλάμε για δευτερόλεπτα, που περνάει. Κι ο λόγος που δημοσιεύονται όλα αυτά τα στοιχεία είναι γιατί δεν φοβόμαστε να δείξουμε τι συμβαίνει.

Αν θέλετε, αποτελεί και ένα εργαλείο, χρήσιμο για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και την στάση της Ευρώπης έναντι του κατ´εξοχήν παραβάτη της περιοχής. Το γεγονός ότι μπαίνουν σαν κλέφτες γι᾽ αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα αποδεικνύει και ποιος είναι ο πραγματικός νοικοκύρης. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι απέναντι.

Το βιώνουν κάθε ημέρα στο πετσί τους. Εμάς δεν μας παίρνουν την ώρα έξι (σ.σ. εννοεί την ουρά) ούτε μας έχουν εμπλέξει ποτέ στα ραντάρ τους. Οι κλέφτες τρέχουν να σωθούν. Κι από τη στιγμή που δεν αρπάζουν τίποτα, ούτε βεβαίως εκτοξεύουν πραγματικές απειλές, δεν τους καταρρίπτουμε. Εάν περάσουν κάποιες κόκκινες γραμμές, που έχουμε θέσει, εκεί θα αλλάξουν τα δεδομένα» καταλήγει. ​

Πηγή: enikos.gr/του Χρήστου Μαζανίτη

Διαβάστε όλα τα τελευταία αστυνομικά νέα στο www.policenews.eu


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ