Κορονοϊός: Ελπίδα από την Κίνα – Τότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο


Επιτέλους καλά νέα!

Έχουν περάσει πέντε μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο και η μεγάλη συζήτηση για το εμβόλιο έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα.

Οι μελέτες και οι έρευνες για την αναζήτηση του ελπιδοφόρου εμβολίου δίνουν διαφορετικούς χρόνους ως προς την παραγωγή του, ωστόσο από την Κίνα ήρθαν πολύ ελπιδοφόρες δηλώσεις από τον επικεφαλή υγείας, Gao Fu.

«Το εμβόλιο πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για τον υγιή πληθυσμό. Πρέπει να διασφαλίσουμε αν θα είναι έτοιμο για ασφαλή χρήση και όχι αν και εφόσον. Δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη ίσως. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και ίσως υπάρξει εμβόλιο τον Σεπτέμβριο ένα εμβόλιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται για έκτακτες περιπτώσεις, ανέφερε στο CGTV.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη 150 δοκιμές για την εξέρευση ενός εμβολίου που θα… απελευθερώσει την ανθρωπότητα από την πανδημία του covid-19.

Μάλιστα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει πως έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την ανακάλυψή του.

Στον αντίποδα, ωστόσο, υπάρχει ο Π.Ο.Υ. που με δική του επίσημη θέση τόνισε πως δεν περιμένει το εμβόλιο να τεθεί σε κυκλοφορία πριν από το 2021…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ