Υφασμάτινη μάσκα: Πού, πότε και πώς θα τη φοράμε – Τι ανακοίνωσε ο Τσιόδρας


Υφασμάτινη μάσκα: Τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας υιοθετεί πλήρως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως δήλωσε προ ημερών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «πρόκειται για την οριστική τοποθέτηση του European CDC (σ.σ. το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ό,τι αφορά στη χρήση των υφασμάτινων μασκών».

Ειδικότερα, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, καθώς και σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα ΜΜΜ, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, τις επόμενες ημέρες θα εκπονηθεί ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές ενημερωτικές οδηγίες για την ορθή χρήση των μασκών αυτών, προκειμένου να μη δίνεται μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

«Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πάρα πολύ συχνά και σχολαστικά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ