“Βίοι Παράλληλοι” του Κώστα Χρονόπουλου


Με αφορμή δύο περιστατικών:

Το ένα συνέβη στην Ν. Σμύρνη Λαρίσης σε συνοικισμό Ρομά, και το άλλο στην Αίγινα με (αρνητικό) πρωταγωνιστή Αρχηγό Κόμματος του Κοινοβουλίου μας.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Η συντριπτική πλειονότητα των συνελλήνων πειθάρχησε -μέχρι τώρα τουλάχιστον- στις συστάσεις των επιστημόνων και τους περιορισμούς τους οποίους επέβαλε η πολιτεία.

Κάποιοι όμως (εξυπνότεροι, υπεράνω των υπολοίπων, λόγω βουλευτικής Ασυλίας ή οίησης, και ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, που νομίζουν ότι οι νόμοι είναι για τους άλλους και ποτέ για τους ίδιους) συμπεριφέρονται ως εάν δεν αποτελούν μέρος του συνόλου, αλλά κάτι άλλο … υπεράνω, εκτός ….

Έχουμε όλοι (σχεδόν) συμμορφωθεί και περιοριστεί στα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να πάμε κάπου: Στο εξοχικό μας, στην Εκκλησία, να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, να πάρουμε το Άγιο Φως, να μετάσχουμε στα μυστήρια, να πάμε στις δουλειές μας, να δούμε -και να μας δουν- τα παιδιά και τα εγγόνια μας κ.ο.κ. Όταν μας τα στερούν όλα αυτά, που άλλαξαν τη ζωή μας κατά τρόπο επώδυνο, όταν πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με ειδικό χαρτί απαραίτητο για την έξοδο, δεν γίνεται μερικοί να αδιαφορούν, να περιφρονούν, να μην συμμετέχουν και άρα να γίνονται επικίνδυνοι, δυναμιτίζοντας τα διασωστικά μέτρα και τινάζοντας την όλη προσπάθεια στον αέρα. 

Αυτή η ανευθυνότητα θα πρέπει όχι μόνον να στιγματιστεί, αλλά και να τιμωρηθεί σκληρά!

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, κουραστική επανάληψη, αλλά οφείλω να το επαναλάβω, γιατί δεν θα ήθελα να αδικήσω νομοταγείς πολίτες. Πράγματι δεν είναι όλοι. Αντίθετα μια μικρή μερίδα παρανομεί και αυθαιρετεί.

-Δεν ήταν όλοι οι Αθίγγανοι /Ρομά της Ν. Σμύρνης ατίθασοι και επιθετικοί εναντίον των ανθρώπων του κλιμακίου που τους επισκέφθηκε, προκειμένου να τους εξηγήσει και να τους πείσει να αποφύγουν τους συγχρωτισμούς. Ακόμη ότι δεν είναι αποδεκτό, όταν δεν μπορούμε ούτε το Πάσχα, να γιορτάσουμε, κάποιοι από τον συνοικισμό να κάνουν γάμους, γλέντια, χαρούλες.

Μερικοί (λογικοί και νοικοκυραίοι) χειροκρότησαν, άλλοι αποδοκίμασαν, και ο πρόεδρός τους αναφέρθηκε σε επιδόματα τα οποία θα πρέπει να δοθούν ώστε να μην γίνονται κλοπές και ζητιανιές από δικούς του (;).

Καραντίνα επιβλήθηκε -και υγειονομικοί έλεγχοι – στην περιοχή.

Μένει να δούμε αν θα αποδώσουν τα μέτρα. 

-Όχι δεν συμπεριφέρονται όλοι οι Ε θ ν ο γ ο ν ε ί ς (αντί του αναντίστοιχου : Εθνοπατέρες) όπως ο κος Αρχηγός κόμματος στην Αίγινα. Αποτελεί (η συμπεριφορά του) θλιβερή εξαίρεση. Παράδειγμα προς αποφυγή. Σε τι άραγε διαφέρει από την μερίδα εκείνη των Ρομά (σ.σ με την περιθωριακή νοοτροπία) ο κος Αρχηγός; Μπαϊράκι εκείνοι, το ίδιο και αυτός. Αψηφούν τους νόμους εκείνοι , το ίδιο και αυτός. Δεν δίνουν λογαριασμό, δεν πειθαρχούν εκείνοι, όπως και αυτός.

ΥΓ Προφανώς κάποιοι αισθάνονται πιο ίσοι και πιο λεβέντες/ασίκηδες από εμάς τους υπόλοιπους. Ίσως και… περισσότερο  Δημοκράτες, αφού πιστεύουν στην αρχή της ισονομίας! 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ