Κορονοϊός – Πανελλαδικές 2020: Με αυτά τα μέτρα προστασίας θα γίνουν οι εξετάσεις


Στα μέτρα που θα ληφθούν για τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές αλλά και τι θα γίνει με όσους ενδεχομένως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

 

Αναφερόμενος στα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να δώσουν Πανελλαδικές επειδή είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειες τους είναι σε καραντίνα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό τόνισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλάμε με λεπτομέρειες, ωστόσο η κυβέρνηση και τις προηγούμενες χρονιές είχε μεριμνήσει για όσους δεν μπόρεσαν να δώσουν Πανελλαδικές εξαιτίας ασθένειας.

«Πρέπει να δούμε πως θα πάει η πανδημία τις επόμενες εβδομάδες. Καταλαβαίνω το άγχος σας πιστέψτε με. Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν με την μέγιστη δυνατή προστασία των μαθητών», ανέφερε ο κ. Τσίοδρας παραθέτοντας λεπτομέρειες για τα μέτρα.

«Θα γίνει με τους κανόνες που τηρούμε όλοι μας, καθώς και τα μέτρα φυσικής απόστασης που τηρούμε. Επίσης θα προβλεφθούν μέτρα για όσους πέρασαν τον ιό είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειες τους», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Κανείς δεν θέλουμε να χάσει τις Πανελλαδικές», ανέφερε ο καθηγητής προσθέτοντας πως συζητείται επιστημονικά το αν θα υπάρξει έλεγχος τόσο στους μαθητές όσο και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Υπό ποιες συνθήκες θα ανοίξουν τα σχολεία

Μία πρώτη εικόνα για το πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων στα σχολεία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίγουν σταδιακά -αν τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται να πηγαίνουν σήμερα, με έναν καλό ρυθμό- διασφαλίζοντας ότι «τα παιδιά θα βρίσκονται σε περιβάλλον, που κατά το δυνατόν, θα είναι στεγανοποιημένα από τον ιό».

«Δηλαδή με τήρηση των αποστάσεων εντός των τάξεων, θα περιοριστούν οι χώροι συγχρωτισμού εντός των σχολείων, θα υπάρχει μια διαβάθμιση έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός μέσα στις τάξεις», διαβεβαίωσε ο κ. Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας επιπλέον ότι θα συνεχιστεί και η τηλε-εκπαίδευση.

Όλη αυτή η δέσμη μέτρων θα έρθει κατά πάσα βεβαιότητα το β’ 15νθήμερο του Μαΐου, ανέφερε επίσης γνωστοποιώντας την κυβερνητική πρόθεση, να τηρηθούν κατά το δυνατόν οι χρόνοι που έχουν προβλεφθεί και για τις πανελλαδικές εξετάσεις:

«Καταλαβαίνουμε απολύτως την ένταση και την αγωνία των οικογενειών, τα παιδιά των οποίων θα δώσουν εξετάσεις. Θα προσπαθήσουμε να είναι εντός του Ιουνίου οι εξετάσεις, να μην παρεκκλίνουν από το αρχικό πρόγραμμα, με κανόνες υγιεινής και να μην φθάσουμε σε βαθύ καλοκαίρι έτσι ώστε να είναι δυσκολότερες οι κλιματολογικές συνθήκες», τόνισε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ