Καταργείται το SMS στο 13033 – Τι αποκάλυψε ο Πιερρακάκης

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ο κορονοϊός αναμφισβήτητα βοήθησε στην επίσπευση της ψηφιοποίησης του δημοσίου, καθώς ένα από τα μέτρα που βοηθούν πολύ είναι η άυλη συνταγογράφηση και η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση ΚΕΠ.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, η πανδημία του κορονοϊού ήταν η αρχή για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών και τονίζει ότι από δω και στο εξής ολοένα και περισσότερες ενέργειες θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ αναμένεται να απλοποιηθούν και άλλες διαδικασίες, όπως τα διπλώματα οδήγησης.

«Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, όπως και η αποστολή sms στο 13033, είναι κάτι που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. Ταυτόχρονα, κρίνοντας ο ίδιος αυτό το μέτρο, τόνισε ότι «δεν χαλάσαμε χαρτί, αφού η χώρα μας κινήθηκε με βάση αυτή την τεχνολογία».

«Είχαμε 2 εκατομμύρια SMS την ημέρα», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας «ποτέ δεν κοιτάξαμε πόσα έστελνε ο καθένας. Άλλωστε, τον ακριβή αριθμό των μηνυμάτων τον γνωρίζει η Πολιτική Προστασία και δεν ανακοινώνεται». Σημείωσε δε, πως για λόγους προσωπικών δεδομένων όλα αυτά τα μηνύματα που έχουν σταλεί θα διαγραφούν.

Καταργείται το φαξ από το δημόσιο

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και που μεταξύ άλλων καταργήσει οριστικά το φαξ από το δημόσιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, αναμένεται να μπει τέλος στη συγκεκριμένη διαδικασία και ο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης» και θα αποτελεί το «Ψηφιακό Σύνταγμα» στο οποίο θα βρίσκονται όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν την πληροφορική.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ