Ποτέ δεν κοιμάσαι 8ωρο και αυτός είναι ο λόγος!


Γνωρίζεις πως πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-9 ώρες κάθε μέρα, καθώς η αϋπνία συνδέεται με ένα σωρό προβλήματα για την υγεία.

Γιατί, όμως, δεν μπορείς ποτέ να κοιμηθείς 8 ώρες; Γιατί δεν κοιμάσαι καλά τα βράδια σου; Οι επιστήμονες σου λένε έναν λόγο που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου.

Πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται καλά τα βράδια τους καθώς έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι κοιμούνται περίπου 6 ώρες! Οι λόγοι για τις αϋπνίες είναι πολλοί και κυρίως ψυχολογικοί, αλλά οι επιστήμονες σου δίνουν ακόμη έναν. Γιατί δεν κοιμάσαι καλά;

Γιατί δεν είχες πιει πολύ νερό όλη μέρα! Σύμφωνα με έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από πανεπιστημιακούς στο Penn State University, Pennsylvania, οι άνθρωποι που κοιμούνται 6 μόνο ώρες είχαν σημαντικά πιο συγκεντρωμένα ούρα και ήταν πιο αφυδατωμένοι σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται 8 ώρες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό SLEEP, και συμπεριέλαβε περισσότερους από 20.000 ενήλικες σε Αμερική και Κίνα. Εξέτασαν τις συνήθειες ύπνου τους ενώ τους έκαναν και εξετάσεις ούρων.Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η ποιότητα του ύπνου και η ενυδάτωση βρίσκονται «κάτω» από την ίδια ορμόνη, η οποία ονομάζεται vasopressin.

H vasopressin, σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα και πιο γρήγορα. Αν κοιμάσαι μόνο 6 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε αυτό επηρεάζει και το πόσο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός σου. Η έρευνα έδειξε ότι αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, το πρωί θα ξυπνήσεις κουρασμένος και τότε πρέπει να πιεις περισσότερο νερό από ότι συνήθως.

Αν πίνεις περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι και πιο εύκολο να σε πάρει ο ύπνος το βράδυ, ενώ δεν θα διακοπεί.

Η αφυδάτωση μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιδράσεις στο σώμα, όπως είναι οι ζαλάδες, ο πονοκέφαλος και τα… περίεργα ούρα. Πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό και λιγότερο καφέ, τσάι και αλκοόλ, τα οποία αφυδατώνουν το σώμα σου.

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα;
Οι επιστήμονες σε αυτό το σημείο διαφωνούν. Άλλοι λένε δύο λίτρα και άλλοι τέσσερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο νερό πρέπει να πιουν, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πιουν πολύ νερό αν δεν τον αναμείξουν με κάτι άλλο.

Το καλύτερο trick πάντως για να πίνεις περισσότερο νερό είναι να έχεις πάντα κοντά σου ένα μπουκάλι. Και φυσικά να βάζεις στόχο να το τελειώσεις!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ