Σταϊκούρας: Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τον μισθό όσων βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης


Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί τον μισθό των εργαζομένων με αναστολή σύμβασης εργασίας. 

Για την επανεκκίνηση της οικονομίας μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Φεύγουμε από τις επιδοτήσεις και πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα για να στηρίξουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών «20.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη ζητήσει την άρση της αναστολής του προσωπικού τους και θα υπάρξουν πολλές ακόμη, όταν θα αρχίσει να ανοίγει η οικονομία, συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει ευελιξία» τόνισε.

«Το κράτος, τους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει (πίσω) η επιχείρηση ή δεν θα λειτουργεί η επιχείρηση, θα συνεχίσει να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει, αλλά όταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τον εργαζόμενο, το κράτος θα συνεισφέρει για τον αριθμό των ημερών που δεν είναι σε εργασία», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι εξετάζεται επιδότηση μισθών 40% ή 60%, είπε «ότι αυτές τις ημέρες γίνεται η επεξεργασία του σχεδίου της κυβέρνησης για το χρονικό διάστημα της μετάβασης έως την απόλυτη κανονικότητα» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Θα υπάρξουν διευκολύνσεις και ρυθμίσεις στην πληρωμή φόρων

Αναφορικά με τις πληρωμές φόρων, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διευκολύνσεις» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ρυθμίσεις και δόσεις.

Εξήγησε δε πως η έκταση των ρυθμίσεων αυτών δεν μπορεί να προσδιοριστεί τώρα «θα το δούμε ανάλογα με την έκταση και την ένταση του προβλήματος» είπε.

Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για την α’ κατοικία

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι οι ανακοινώσεις για την προστασία της α’ κατοικίας θα γίνουν εντός της εβδομάδας.

«Θα πράξουμε με αίσθημα δικαίου, προφανώς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας, αλλά διατηρώντας και την κουλτούρα πληρωμών», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε πως «οι συζητήσεις με τους θεσμούς για το θέμα συνεχίζονται αλλά το χρονικό όριο εξαντλείται ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξε και στο παρελθόν διαφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και για την προστασία της α’ κατοικίας» ανέφερε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ