Κορονοϊός – Συναγερμός: Τι είναι το φλεγμονώδες σύνδρομο που στέλνει στην Εντατική πολλά παιδιά


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς καταγράφει απότομη αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορονοϊό

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι ένα φλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο σχετίζεται με τον covid-19 αναπτύσσεται σε παιδιά, το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής του NHS (National Health System) σε έκτακτη ενημέρωση προς τους γιατρούς της χώρας.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπάρχει φανερή αύξηση των παιδιών όλων των ηλικιών που εμφανίζουν κατάσταση φλεγμονής σε διαφορετικά συστήματα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να χρήζουν εισαγωγής στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Λονδίνου καθώς και σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας».

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες πολιτών που πλήττονται βαριά από τον κορονοϊό. Πολύ λίγα είναι τα παιδιά θύματα του φονικού ιού σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτό το σύνδρομο, έχουν στομαχόπονο, φλεγμονή στην καρδιά και συμπτώματα όπως εμετό και διάρροια.

Πάντως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, κάποια από αυτά τα παιδιά ήταν αρνητικά στο τεστ για κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας δεν έχει ακόμα σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, γεγονός που φούντωσε τις φήμες ότι επρόκειτο για fake news όμως άλλη μια ομάδα ειδικών, η οποία συνδέεται με το Royal College of Paediatrics and Child Health, την επιβεβαίωσε ως αληθινή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ