Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο δήμο Μήκης σε Ξάνθη έως 4 Μαΐου


Κορονοϊός: Προτεοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα με την σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερη η εβδομάδα που ξεκίνησε, ενώ ξεκαθάρισε πως ισχύουν στο απόλυτο τα περιοριστικά μέτρα.

«Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια. Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού», είπε.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο υφυπουργός είπε πως αύριο Τρίτη μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το επόμενο διάστημα της επιστροφής στην κανονικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως στη χώρα έφτασαν 6 πτήσεις με 489 επιβάτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Από τον έλεγχο βρέθηκαν μόνο 4 θετικά δείγματα.

136 θάνατοι στην Ελλάδα – 17 νέα κρούσματα – 2.534 στο σύνολο

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ