Συνδρομή Αλληλεγγύης: Μια πράξη αγάπης για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας


Τους τελευταίους δύο μήνες η ζωή μας άλλαξε σε βαθμό που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να  φανταστούμε. Μάθαμε όμως να ζούμε αλλιώς και καταφέραμε να γίνουμε περισσότερο ευέλικτοι σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως δεν έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας τη δυνατότητα να βιώσουν τη νέα αυτή πραγματικότητα από την άνεση του σπιτιού τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν βρεθεί πραγματικά σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω των νέων συνθηκών. Είναι, λοιπόν, κάτι περισσότερο από σημαντικό να προσπαθήσουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι έχουν ανάγκη τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ άλλοτε, την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Για να συμβεί αυτό, αρκεί να αντλήσουμε έμπνευση από τις πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που καθημερινά λαμβάνουν χώρα γύρω μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με εκείνους, που προσπαθούν μέσα από τις ενέργειές τους, να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, ασφαλέστερο και δικαιότερο για όλους.

Το παράδειγμα αλληλεγγύης που ξεχώρισε στην εποχή του Covid-19

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρωπιάς και προσφοράς της περιόδου που διανύουμε, είναι εκείνο που αφορά στις συνδρομές αλληλεγγύης της Anytime προς όλους τους εργαζόμενούς της για τη στήριξη των ανθρώπων της «σχεδίας».

Πράγματι, σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, η Anytime, η πρώτη direct ασφάλεια στην Ελλάδα, απέδειξε πως αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, συμμετέχοντας σε μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων του περιοδικού δρόμου «σχεδία», ακριβώς τη στιγμή που χρειάζονταν βοήθεια.

Η συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης, λοιπόν, κέρδισε την προσοχή μας, διότι όχι μόνο κατάφερε να κάνει λίγο καλύτερη την καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη, αλλά την ίδια ώρα, έδωσε στον καθέναν μας την απαραίτητη ώθηση και την έμπνευση να προσφέρει, αποδεικνύοντάς μας, πως σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί ένα «κλικ», για να κάνουμε μια καλή πράξη.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν η «σχεδία» σταμάτησε να κυκλοφορεί προσωρινά λόγω της εξάπλωσης του COVID-19 και για λόγους προστασίας των ίδιων των πωλητών της, αφού πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, που δεν μπορούμε να βρούμε στα συνηθισμένα σημεία διάθεσης Τύπου, όπως είναι τα περίπτερα. Κυκλοφορεί μόνο στους δρόμους της Αθήνας από τους διαπιστευμένους πωλητές με το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο, που συχνά συναντάμε. Για την ακρίβεια, η «σχεδία» ξεκίνησε να πωλείται το 2013 από συνανθρώπους μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άστεγους, άνεργους και γενικά ανθρώπους, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Συνεπώς, δεν είναι δύσκολο να αναλογιστούμε πόσο επηρέασε τη ζωή αυτών των ανθρώπων το γεγονός ότι το περιοδικό σταμάτησε να κυκλοφορεί λόγω της πανδημίας. Κι αυτό διότι ουσιαστικά, οι πωλητές με το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο, εξασφαλίζουν τα αναγκαία, για να ζήσουν, από τα έσοδα του περιοδικού.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, λοιπόν, η «σχεδία» έσπευσε να αναλάβει δράση και ξεκίνησε την online καμπάνια «Συνδρομή Αλληλεγγύης», καλώντας τον καθένα μας να κάνει μια δίμηνη (έναντι 8 ευρώ) ή τετράμηνη συνδρομή (έναντι 16 ευρώ), για να λαμβάνει το περιοδικό. Και η Anytime, άκουσε το κάλεσμα των ανθρώπων της «σχεδίας» και πήρε την πρωτοβουλία να χαρίσει σε κάθε εργαζόμενό της μια τετράμηνη συνδρομή του περιοδικού!

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς

Κάθε κοινωνική πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο, λοιπόν, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία και μας δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε πως ο καθένας μας αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας.

Το σίγουρο είναι πως η «Συνδρομή Αλληλεγγύης» δεν είναι μια απλή συνδρομή. Είναι μια πράξη αγάπης που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε αυτές τις ιδιαίτερες περιστάσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Anytime, μπορούμε και σίγουρα αξίζει να στηρίξουμε κι εμείς τους ανθρώπους της «σχεδίας», οι οποίοι έχουν βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση αυτή την περίοδο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να γίνουμε μέρος αυτής της αλυσίδας αλληλεγγύης, είναι να χαρίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας μια «Συνδρομή Αλληλεγγύης» σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Αρκεί ένα «κλικ» εδώ για να κάνουμε μια πράξη αγάπης και να συμβάλλουμε κι εμείς στην προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, ασφαλέστερο και δικαιότερο για όλους.

Αυτές είναι οι πράξεις αλληλεγγύης, που κάνουν τη διαφορά κι αλλάζουν έμπρακτα τη ζωή των συνανθρώπων μας, κάνοντας ταυτόχρονα κι εμάς να αισθανόμαστε ότι είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν είμαστε απομονωμένοι από τους συνανθρώπους και την κοινωνία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ