Κορονοϊός: Τρεις ακόμη μυστηριώδεις εξαφανίσεις στην Κίνα – Χάθηκαν από προσώπου γης


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Στο φως της δημοσιότητας βγήκε νέα υποθέση εξαφάνισης με αφορμή τον κορονοϊό στην Κίνα, η οποία αφορά τρεις ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και έχουν έδρα το Πεκίνο.

Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται από την αστυνομία, καθώς διατηρούν αντίγραφα διαδικτυακών ειδήσεων που αφορούν τον κορονοϊό και έχουν λογοκριθεί.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η Κίνα, η οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει έντονη κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας, ενώ μέρος της κριτικής αυτής είναι και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε άτομα που διέρρευσαν πληροφορίες για την εξέλιξη του ιού στη χώρα.

Στη νέα υπόθεση που κυκλοφόρησε, ο Τσεν Μάι, ο Κάι Γουέι και η φίλη του Κάι με το επώνυμο Τανγκ – οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη ενός project που βασίστηκε στη συμμετοχή του κοινού, στην πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού GitHub – εξαφανίστηκαν στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τον αδελφό του Τσεν.

Το εθελοντικό έργο των τριών, που ονομάστηκε Terminus2049, διατηρούσε άρθρα που αποκλείστηκαν ή καταργήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, λόγω της επιθετικής πολιτικής λογοκρισίας που ακολούθησε η κυβέρνηση της χώρας.

Δύο από τους ακτιβιστές, ο Κάι και η Τανγκ, κατηγορήθηκαν για «πρόκληση διαμαχών και προβλημάτων» και επί του παρόντος βρίσκονται υπό «επιτήρηση σε καθορισμένη τοποθεσία», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της περιφέρειας Τσαοϊγιάνγκ του Πεκίνου, η οποία έγινε γνωστή στις οικογένειές τους.

Ο αδερφός του Τσεν ανέφερε ότι εξακολουθεί να περιμένει επίσημη επιβεβαίωση από την αστυνομία του Τσαοϊγιάνγκ για το γεγονός πως ο μικρότερος αδερφός του, ηλικίας 26 ετών, έχει τεθεί υπό κράτηση.

«Καταλαβαίνω ότι ο Κάι και η Τανγκ εξαφανίστηκαν περίπου την ίδια στιγμή με τον Τσεν Μάι», δήλωσε ο αερφός του Τσεν στο AFP και συνέχισε: «Δεδομένου ότι τόσο ο Τσεν όσο και ο Κάι είχαν συνεισφέρει στο έργο Terminus2049, υποψιαζόμαστε ότι η εξαφάνισή τους ήταν σχετική και σχετική με το έργο».

Τα νέα για την φαινομενική εξαφάνιση των Τσεν και Κάι κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από ένα λογαριασμό Twitter, γνωστό ως «south_idiot», στις 25 Απριλίου. Ο λογαριασμός κυκλοφόρησε επίσης μια φωτογραφία ειδοποίησης από την αστυνομία στην οικογένεια του Κάι.

Το διαδικτυακό έργο περιελάμβανε πολλές ευαίσθητες ιστορίες για τον κορονοϊό, που δημοσιεύθηκαν τους τελευταίους μήνες, όπως προσωπικές αφηγήσεις πολιτών της Ουχάν και μια διαβόητη συνέντευξη με τον γιατρό του Κεντρικού Νοσοκομείου του πρωτεύουσας της Χουμπέι, Άι Φεν, έναν από τους πρώτους πληροφιοδότες για την εξέλιξη του ιού στην Κίνα.

Το άρθρο, που εκδόθηκε από το περιοδικό «People» τον Μάρτιο, κυκλοφόρησε ευρέως από Κινέζους χρήστες του ίντερνετ σε διάφορες γλώσσες και μορφές, για να αποφύγει τη λογοκρισία, καθώς το πρωτότυπο είχε αποσυρθεί από το Διαδίκτυο.

Η είδηση για την εξαφάνιση των τριών μελών του project Terminus2049 προκάλεσαν αναταραχή στις τάξεις των Κινέζων ακτιβιστών.

Πηγή: dailymail.co.uk


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ