Κορονοϊός: Τέλος η έκπτωση κατά 40% στα ενοίκια από τον Μάιο

Τελειώνει από τον μήνα Μάιο η μείωση των ενοικίων κατά 40% στις πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης. 

Η αγορά των ακινήτων και συγκεκριμένα των ενοικίων θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τις πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ δεν μπορεί το κράτος να επεμβαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα διότι δημιουργούνται αδικίες, ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει με κρατική απόφαση για περισσότερο χρόνο την μείωση των ενοικίων, άλλο το ένα δίμηνο που επιβλήθηκε το μέτρο» προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο το τέλος του μέτρου της μείωσης των ενοικίων για τους πληττόμενους.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε σε δηλώσεις του χθες και ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας

Αναφορικά με τη μείωση του ενοικίου κατά 40% για επαγγελματικές μισθώσεις, είπε ότι «δεν θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν, ενώ θα εξεταστεί τι θα γίνει για όσες παραμείνουν κλειστές, αφήνοντας το ενδεχόμενο της κατάργησης του μέτρου με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ