Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Κλείδωσε» η άρση των μέτρων – Πότε ανοίγει και τι – Όλες οι ημερομηνίες

Κορονοϊος: Λίγα λεπτά έμειναν για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα ανακοινώσει την σταδιακή άρση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού και την επιστροφή των Ελλήνων στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι τα μέτρα θα αρθούν σε τρεις διαφορετικές φάσεις.

Η αρχή θα γίνει στις 4 Μαΐου οπότε ανοίγουν κομμωτήρια, μικρά καταστήματα και κέντρα αισθητικής, ενώ θα απελευθερωθεί και η μετακίνηση των πολιτών εντός νομού με την κατάργηση του SMS στο 13033.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες άρσης των μέτρων, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν «κλειδώσει» και θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, είναι:

Δευτέρα 4 Μαΐου

Ανοίγουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα

Ανοίγουν τα κομμωτήρια

Ανοίγουν τα κέντρα Αισθητικής

Καταργούνται τα SMS στο 13033 και απελευθερώνεται η μετακίνηση εντός του νομού

Επιτρέπεται η ατομική λατρεία στις εκκλησίες

Δευτέρα 11 Μαΐου

Αρχίζουν τα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου

Δευτέρα 18 Μαΐου

Θα επιτραπεί η μετακίνηση προς την επαρχία, όχι όμως και στα νησιά

Δευτέρα 25 Μαΐου

Αρχίζουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινούν τα Μυστήρια και οι Λειτουργίες στις Εκκλησίες (με αυστηρούς κανόνες)

Δευτέρα 1 Ιουνίου

Αρχίζουν τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Ανοίγουν τα ξενοδοχεία

Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα

Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Ανοίγουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης

Δευτέρα 29 Ιουνίου

Ανοίγουν τα εποχικά καταλύματα

Επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά

Επιστροφή των συνταξιούχων στα χωριά

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υφυπουργοί θα απευθύνουν ισχυρή παρότρυνση σε ηλικιωμένους να μεταβούν στα χωριά τους, κίνηση που – εφ’ όσον το σχέδιο υλοποιείται με βάση τον σχεδιασμό – θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από τις 18 Μαΐου.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο και θα εξειδικευτεί ανά τομέα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here