Κορονοϊός-Ρωσία: Όλα τα φάρμακα που συστήσαμε για την αντιμετώπιση του Covid-19 ήταν αποτελεσματικά


 Κορονοϊός: Στην πραγματικότητα όλα τα φάρμακα που συνέστησε το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Σήμερα η κατάσταση με τα μέσα ατομικής προστασίας έχει αλλάξει προς το καλύτερο, οι αλλαγές είναι κολοσσιαίες. Διαπιστώνουμε ότι ήδη υπάρχουν αποθέματα μέσων προστασίας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, κατά την διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον κορονοϊό. Αναφερόμενος στα φάρμακα που δίνονται σε νοσούντες με κορονοϊό, Ο Μουράσκα, είπε ότι «στην πραγματικότητα όλα τα φάρμακα, που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής προστασίας του καταναλωτής Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, δήλωσε ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες η ταχύτητα με την οποία διασπείρεται ο κορονοϊός στην Ρωσία μειώθηκε σημαντικά χάρη στα περιοριστικά μέτρα.

Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου για τους ξένους πολίτες στη χώρα

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση εισόδου για τους πολίτες ξένων χωρών στην Ρωσία έως ότου βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει, την ακριβή ημερομηνία, κατά την οποία θα αρθούν οι περιορισμοί αυτοί που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού και αφορούν στους ξένους πολίτες.

«Έως τις 30 Απριλίου ισχύουν οι περιορισμοί που αφορούν στην είσοδο των ξένων πολιτών στη χώρα μας. Υπέγραψα διάταξη για την παράταση αυτής της προθεσμίας έως ότου η μάχη κατά του κορονοϊού τελειώσει και η επιδημιολογική κατάσταση βελτιωθεί», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός

Οι περιορισμοί ωστόσο αυτοί θα αρθούν για ορισμένες κατηγορίες ξένων πολιτών, όπως είναι οι ξένοι εμπειρογνώμονες και τεχνικοί στον τομέα παροχής υπηρεσιών σε εταιρείες και επιχειρήσεις που διαθέτουν ξένο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ