Κορονοϊός: Η Ισπανία ακολουθεί το παράδειγμα της Γερμανίας-Δεν είναι ώρα να καλωσορίσουμε τουρίστες

Κορονοϊός: Βασικό μέλημα για την Ισπανία είναι η ασφάλεια των πολιτών – Η χώρα θα ανοίξει σταδιακά στον τουρισμό όταν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουριστών δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών 

Η Ισπανία συντάχθηκε με την Γερμανία, εναντίον μιας πρόωρης επανέναρξης του τουριστικού τομέα.

Νωρίτερα η Γερμανία ανακοίνωσε την παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών στο εξωτερικό έως τα μέσα Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian με τους στόλους των αεροπορικών εταιρειών να βρίσκονται προγειωμένοι στο έδαφος, τη διασυνοριακή κυκλοφορία τρένων να έχει μειωθεί και πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, να απαιτούν από όλες τις αφίξεις να δικαιολογούν τη μετακίνηση τους, τα ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη βρίσκονται σε στασιμότητα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια τόνισε σήμερα ότι οι επισκέπτες θα είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μόνο όταν είναι ασφαλής η επίσκεψή τους.

«Η Ισπανία δίνει πάντα στους επισκέπτες της το θερμότερο δυνατό καλωσόρισμα και θέλει να το κάνει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας», είπε. «Γι ‘αυτό η Ισπανία θα ανοίξει σταδιακά στον τουρισμό όταν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουριστών».

Ο συντονιστής έκτακτης ανάγκης της χώρας, Φερνάντο Σιμόν, δήλωσε ότι το «ποσοστό R» – ο μέσος αριθμός μολύνσεων που προκαλεί ένα άτομο θετικό στον ιό – είναι κάτω από 1,0 σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.

«Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και συμβαδίζει με αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Σιμόν, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί αισθητά από το ρεκόρ των 950 στις αρχές Απριλίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι επίτροποι της ΕΕ εξετάζουν συνεχώς σχέδια για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας της Ευρώπης και οι υπουργοί μεταφορών συζητούν την εναρμόνιση των σχεδίων εξόδου από το lockdown. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Γκονθάλεθ Λάγια η Μαδρίτη «συνεργάζεται με τους εταίρους μας στην ΕΕ. Το συντομότερο δυνατό, θα καλωσορίσουμε τους τουρίστες με ανοιχτές αγκάλες, όπως είναι ο ισπανικός τρόπος».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ