Κορονοϊός: «Αν είχαμε καθυστερήσει 7 ημέρες οι νεκροί θα ήταν τετραπλάσιοι»

Κορονοϊός: Σημαντικά είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

«Αν τα περιοριστικά μέτρα είχαν ληφθεί μια εβδομάδα αργότερα θα είχαμε τετραπλάσιο αριθμό νεκρών», επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (30/04), ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Αν τα μέτρα της άρσης καραντίνας ληφθούν μια εβδομάδα μπροστά, ή μια πίσω, αυτό μπορεί να έχει μια διάφορα στην επανεμφάνιση ενός δεύτερου κύματος από 15 Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την οικονομία μας” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. “Οι ημερομηνίες είναι ασφαλείς” εκτίμησε.

Κάθε χώρα, εξήγησε, έχει διαφορετικά πράγματα να διαφυλάξει σε συνάρτηση με την οικονομία της, άλλα παράγωγη η οποιοδήποτε κλάδο υπηρεσιών, εμείς τον τουρισμό.

Για τα τεστ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχουν τα τεστ… Μην τα περιμένετε τα τεστ, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Τα γρήγορα τεστ είναι τοπίο θόλο παγκοσμίως. Τα τεστ εμφανίζουν φοβερή ακρίβεια σε εργαστηριακές συνθήκες, άλλα σε πραγματικές συνθήκες όπου δοκιμάζονται έχουν μικρής χρησιμότητας ακρίβεια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοια πράγματα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, “πήγαμε καλά στην ιχνηλάτηση, είναι μια δύσκολη διαδικασία που αφορά πάρα πολλούς ανθρώπους για 100, 200 ή 1.000 ανθρώπους η ιχνηλάτηση είναι εύκολη για 30.000 οι μισοί πολίτες θα πρέπει να ιχνηλατούν τους άλλους μισούς”.

“Ο ΠΙΣ από την 1η Απριλίου είχε πει ότι οι πολίτες σε χώρους συγχρωτισμού καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκα. Μπερδέψαμε τον κόσμο. Υπήρχαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που στραβοπάτησε αρκετές φορές” δεν δίστασε να πει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Πατούλης τόνισε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη τουλάχιστον για να μειώσουμε περαιτέρω τη μεταδοτικότητα του ιού. “Με πολλή δυσκολία κρατήσαμε τα πρωτοβάθμια ιατρεία ανοιχτά” επισήμανε.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ