Κορονοϊός – Καθηγητής ΑΠΘ για τη ρεμδεσιβίρη: «Καθόλου καλά τα πρώτα αποτελέσματα»

Εξαιρετικά επιφυλακτικός εμφανίστηκε o καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αναφερόμενος στο φάρμακο Remdesivir, που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες για το φάρμακο ρεμδεσιβίρη, δεν είναι καθόλου καλά, καθώς δεν φαίνεται να έχει σημαντική στατιστική διαφορά, όχι από άλλο φάρμακο, αλλά από το placebo», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

«Ακόμη και μία μικρή διαφορά στη γρηγορότερη ανάρρωση, που φαίνεται να φέρνει, είναι στα όρια του πιθανού σφάλματος και το εξηγούμε μέσω της μεροληψίας των ερευνητών. Επομένως δεν έχει κάτι να μας δείξει, δεν μειώνει καθόλου τους θανάτους, δεν μειώνει τη βαριά έκταση, το αν κάποιος είναι να γίνει ούτως ή άλλως καλά και θα βγει μια μέρα νωρίτερα από το νοσοκομείο, δεν είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν ξέρω γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος, προφανώς είναι οικονομικοί οι λόγοι κι όχι πραγματικοί. Είναι λίγο απογοητευτικό όλο αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων o κ. Κούβελας.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε ο καθηγητής στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here