Κορονοϊός: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους στην Ηλιούπολη


Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη παραδέχτηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους όσο οι εκκλησίες παρέμεναν κλειστές

Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου» καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας ο Αρχιμανδρίτης πήγαινε σε σπίτια πιστών και τους κοινωνούσε κρύβοντας το Άγιο Δισκοπότηρο κάτω από τον άρτο και καλάθια με μήλα.

«Αυτό όχι γιατί έκανα κάτι παράνομο, δεν υπήρχε καμία κοινή υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία. Αλλά για να μην προκαλούμε συμπλεγματικά άτομα της γειτονιάς, είτε εξ ιδεολογικής αντιλήψεως είτε εκ ψυχολογικών καταστάσεων να ενημερώνουν άσκοπα την αστυνομία ότι τάχα γίνεται κάτι παράνομο», σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

«Δεν είναι καμία παράβαση των κανόνων, δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγραφή στις κοινές υπουργικές αποφάσεις. Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ για τη φυσική τροφή, έτσι και ο ιερέας μετέφερε στο σπίτι την πνευματική τροφή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Εκείνο το οποίο προβληματίζει κάποιους ανθρώπους είναι το θαύμα της Θείας Ευχαριστίας. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Επειδή αυτό το θαύμα δεν ορίζεται στα όρια της λογικής, οι επιστήμονες στέκονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου γιατί το θαύμα είναι υπέρλογο. Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και το θάνατο, ο οποίος ίσως γίνεται αφορμή για κάποιους να βάζουν όρια και να δίνουν οδηγίες οι οποίες θα εμποδίσουν τη μετάδοση ενός θανατηφόρου ιού».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ