Κορονοϊός στην Αλγερία: Οι πολίτες παραβίασαν τα μέτρα – Ξανακλείνουν τα καταστήματα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Πολλά εμπορικά καταστήματα, που άνοιξαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα, αναγκάστηκαν να κλείσουν το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές της Αλγερίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της πόλης του Αλγερίου, εξαιτίας παραβιάσεων των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αντιμέτωποι μετά την έναρξη του Ραμαζανιού με παραβιάσεις των προληπτικών μέτρων από εμπόρους και πολίτες, περίπου δεκαπέντε νομάρχες (από τους 48) διέταξαν να κλείσουν καταστήματα όπου έχουν καταγραφεί παραβιάσεις καθ’ υποτροπή, κυρίως καταστήματα με ρούχα και υποδήματα, ζαχαροπλαστεία που παρασκευάζουν παραδοσιακά γλυκά, η ζήτηση των οποίων είναι μεγάλη τον ιερό μήνα, καταστήματα καλλυντικών, κουρεία και κομμωτήρια.

Οι εικόνες με ουρές πελατών σε πολλά καταστήματα προκάλεσαν την οργή των αρχών και επαγγελματιών της υγείας.

460 οι νεκροί στην Αλγερία

Η Αλγερία θρηνεί 460 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την 25η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης της Εξέλιξης της Πανδημίας.

Έχουν επιβεβαιωθεί 4.474 κρούσματα μόλυνσης επισήμως.

Όμως, από την αρχή του μήνα της νηστείας, την 24η Απριλίου, έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι και έχουν εντοπιστεί 1.467 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτυλίσσεται με άλλα λόγια επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Ταμπούν απείλησε την Παρασκευή να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτα περιορισμού εάν διαπιστωθεί χαλάρωση στην τήρησή τους.

Όταν ενέκρινε την επανέναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πριν από μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Αμπντελαζίζ Τζαράντ απαιτούσε από τους Αλγερινούς να «συνεχίσουν να τηρούν με απόλυτη ευσυνειδησία και αυστηρότητα τα μέτρα υγιεινής, κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας».

Από την 24η Απριλίου, οι αρχές χαλάρωσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε εννέα νομαρχίες της χώρας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here