Έρωτας 70 ετών!


Ο John και η Evie από τη Μινεσότα των ΗΠΑ είναι παντρεμένοι για 70 ολόκληρα χρόνια και μοιράζονται μέσω του καναλιού της εγγονής τους στο youtube το μυστικό για μια μακροχρόνια ευτυχισμένη σχέση!

Πώς γνωρίστηκαν

Ήταν το 1932 όταν η Evie με την οικογένειά της μετακόμισε στη γειτονιά του John. Ήταν και οι δυο δέκα ετών. Ήταν συμμαθητές και όπως ομολογεί η Evie τον ξεχώρισε από τότε, καθώς ήταν το πιο άτακτο παιδί της τάξης. «Καθόταν συνήθως πίσω από εμένα και μου πετούσε σαΐτες! Τότε δεν ήξερα ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για μένα!

Σε μια σχολική εκδρομή είχε “πλύνει” το πρόσωπό μου με χιόνι. Υποθέτω ότι έτσι έδειχνε πάλι την προσοχή του. Εμένα όμως δε μου άρεσε», περιγράφει η Evie γελώντας. «Ήθελα να την αγγίξω με κάποιον τρόπο και δεν ήξερα πως» παραδέχεται ο John σκορπώντας περισσότερο γέλιο στη σύζυγο και την εγγονή του.

Ο John & η Evie στο λύκειο

Πότε ξεκίνησε η ερωτική τους σχέση

Ο John και η Evie διαφωνούν ως προς αυτό. «Γνωριστήκαμε όταν ήμασταν δέκα ετών και μου πήρε πέντε χρόνια μέχρι να την καταφέρω» εξομολογείται ο John στην εγγονή του. Τότε η γιαγιά Evie παρεμβαίνει λέγοντας «Θα σε διορθώσω ως προς αυτό. Σου πήρε περισσότερο από πέντε χρόνια για να με ρίξεις. Μην τον πιστεύεις!» προτρέπει την εγγονή της και κάνει τον παππού John να ξεσπά στα γέλια.

Σχετικά με τα ελαττώματα του/της συντρόφου

Το ελάττωμα του John σύμφωνα με την Evie είναι η εμμονή που έχει με το σώμα της. «Έχει εμμονή με το σώμα μου. Είμαι 89 ετών και ακόμα μου λέει πως τον ανάβω!» Ο John από την άλλη αρνείται χαριτωμένα να απαντήσει σ’ αυτήν την ερώτηση-παγίδα!

Ο John & η Evie την ημέρα του γάμου τους

Οι συνήθειες τους ως ζευγάρι

Το φιλί για καληνύχτα: «Το βράδυ είμαι ο πρώτος που πάει προς τη μεριά της. Πάντα φιλιόμαστε για καληνύχτα! Πάντα! Και ομολογούμε την αγάπη μας ο ένας στον άλλο! Δεν νομίζω ότι έχουμε ποτέ παραλείψει αυτή τη συνήθεια σωστά;» ρωτά ο John την Evie, με εκείνη να συμφωνεί.
Όχι στη μνησικακία: «Ποτέ δεν πάμε για ύπνο θυμωμένοι. Πάντα καθόμαστε και συζητάμε. Και τα βρίσκουμε. Και πάντα στο τέλος δίνουμε ένα φιλί για καληνύχτα».

Οι γιορτές και τα δώρα: «Αντί να μου πάρει κάρτα, παίρνει ένα χάρτινο πιάτο και γράφει πάνω ένα τρυφερό μήνυμα αγάπης» λέει με καμάρι η Evie, με τον John να συμπληρώνει: «Πράγματι, αλλά πριν δυο χρόνια της έγραψα ένα γράμμα στο οποίο έβγαλα την καρδιά μου πάνω σε αυτό το χάρτινο πιάτο για το πόσο σημαντική είναι στη ζωή μου και πόσο εξελίχθηκα χάρη σε εκείνη. Αυτό το γράμμα μου άρεσε πολύ, το φύλαξα και αυτό που κάνω τα τελευταία δυο χρόνια είναι να αλλάζω την ημερομηνία και να της το ξαναδίνω. Τι περισσότερο να βρω να πω σε αυτή τη γυναίκα τώρα πια; Εκείνη το ξέρει και το λατρεύει!»

Χέρι-χέρι: Η Evie περιγράφει αυτή την όμορφη συνήθειά τους: «Όταν περπατάμε κρατιόμαστε χέρι- χέρι. Πάντα κρατιόμασταν χέρι-χέρι. Ξεκινήσαμε από το λύκειο, αλλά ακόμα και τώρα κρατιόμαστε…» «Τώρα πια για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον» προσθέτει ο John προκαλώντας της για άλλη μια φορά το γέλιο.

Κάνουν ο ένας τον άλλο να γελά: «Την προηγούμενη νύχτα συζητούσαμε και λέω στον John. –πάντα λέμε ωραία λόγια ο ένας στον άλλον- ξέρεις John ποτέ δεν ένιωσα έλξη για κάποιον άλλον άντρα. Και μου απαντά, ξέρεις Evie κι εγώ δεν ένιωσα ποτέ έλξη για κάποιον άλλον άντρα! Πέσαμε κάτω από τα γέλια. Αυτό είναι! Θα πρέπει να κάνετε ο ένας τον άλλο να γελά. Θα πρέπει να διασκεδάζετε μαζί! Το σημαντικό σε ένα γάμο είναι να φέρεστε καλά ο ένας στον άλλο και να είστε καλοί φίλοι και να το θυμάστε αυτό συνέχεια!»

Ισορροπούν ο ένας τον άλλο: Όπως εξομολογείται ο John «Στο σπίτι και στα λεφτά κάνει κουμάντο η Evie, γιατί είναι η πιο ώριμη. Εγώ ήμουν ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Για τη μαμά μου δεν έκανα ποτέ τίποτα λάθος. Μεγάλωσα ανέμελα. Και αυτή την ανεμελιά τη μετέφερα στο γάμο μας. Η Evie από την άλλη ήταν η μεγάλη αδερφή. Έπρεπε να μάθει να φροντίζει τους άλλους. Οι συνθήκες της ζωής της την ωρίμασαν πιο γρήγορα. Εκείνη μετέφερε αυτήν την υπευθυνότητα στη σχέση μας. Αυτή η σημαντική διαφορά πιστεύω είναι που ισορρόπησε το γάμο μας!»

Οι καβγάδες

Στην ερώτηση της εγγονής τους για ποιο πράγμα διαφωνούν περισσότερο η απάντηση του παππού John είναι αφοπλιστικά αστεία «Καβγαδίζουμε για το σεξ!» με τη γιαγιά Evie να μη σταματά να γελά, ενώ εκείνη εκνευρίζεται με τη συνήθειά του να κουρεύεται: «Δε χρειάζεται κούρεμα. Είναι γελοίο. Μόλις βγαίνουν λίγες τρίχες στα πλάγια (ο John είναι φαλακρός) πάει στον μπαρμπέρη. Σπαταλά χρήματα σε κουρέματα!»

Παραβίαση κανόνων

«Δεν κάναμε “αταξίες”. Η Evie δεν ήταν άτακτο κορίτσι κι έτσι κι εγώ ήμουν μαζεμένος. Με έκανε να νιώσω σεβασμό για εκείνη»

Το φλερτ με άλλους/άλλες

«Στο λύκειο ήταν ένα κορίτσι, το παρατσούκλι της ήταν Chubbins γιατί είχε μεγάλο στήθος. Της άρεσε πολύ ο John και τον φλέρταρε. Είμαι σίγουρη ότι ο παππούς σου της έδινε θάρρος! Φυσικά και δεν το ανέχτηκα! Του είπα να τα κόψει αυτά, γιατί κι εγώ έχω αγόρια που με φλερτάρουν και θα μπορούσα να κάνω τα ίδια αν ήθελα! Του το είπα ευθέως, σταμάτα να φλερτάρεις ή με χάνεις!»

Μετά από 70 χρόνια γάμου παραμένουν το ίδιο αγαπημένοι!

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ