Κορoνοϊός: Google και Apple ενώνουν τις δυνάμεις τους στην εφαρμογή που θα ανιχνεύει τον COVID-19


Η Google και η Apple ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι θα ετοιμάσουν API τόσο για το Android όσο και για το iOS το οποίο θα επιτρέψει στις υπηρεσίες υγείας να παρακολουθούν τις συναντήσεις των ανθρώπων.

Οι δύο αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί έδωσαν σήμερα για πρώτη φορά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή που σχεδιάζουν να αναπτύξουν για την ταχεία και αποτελεσματική ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών του SARS-CoV-2.

Η Google την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε αρχικά μία beta έκδοση της υπηρεσίας και πρόσφερε το SDK σε επιλεγμένους developers. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα θα τρέξει σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι αυτή που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στον μήνα, ενώ στην δεύτερη οι εταιρείες θέλουν να ενσωματώσουν αυτήν την λειτουργία παρακολούθησης στο λειτουργικό σύστημα.

Οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται μια βάση με κώδικες αναφοράς για Android και iOS, η οποία θα αποτελέσει βασικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη εφαρμογών από υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Η Google και η Appel αρνήθηκαν να κατονομάσουν συγκεκριμένους κρατικούς φορείς που θα χρησιμοποιήσουν την εν λόγω βάση, αλλά τόνισαν ότι πολλές κυβερνήσεις έχουν προσεγγίσει και τις δύο εταιρείες.

Οι εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, δεν θα δίνουν πρόσβαση στην τοποθεσία των πολιτών και επίσης δεν θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις εντός της εφαρμογής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ