Κορονοϊός Ρωσία: Πέθανε από τον ιό κορυφαίο στέλεχος της Ρωσικής κρατικής διαστημικής εταιρείας

Κορονοϊός: Η κρατική διαστημική εταιρεία Roskosmos ανακοίνωσε σήμερα ότι πέθανε από κορονοϊό ο γενικός κατασκευαστής της κρατικής εταιρείας πυραύλων και διαστημοπλοίων Energia, Γιεβγκένι Μίκριν, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Ο επικεφαλής της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι ο θάνατος του Μίκριν συνιστά μια δυσαναπλήρωτη απώλεια για τον κλάδο κατασκευής πυράυλων και διαστημοπλοίων.

«Επί μερικές εβδομάδες οι καλύτεροι γιατροί έδιναν την μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα δυνατά μέσα και μέθοδοι , αλλά δυστυχώς η νόσος αποδείχθηκε πιο ισχυρή» δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax ο Μίκριν, διαγνώσθηκε με κορονοϊό μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, απ όπου στις 9 Απριλίου αναχώρησε διαστημική αποστολή με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό(ISS).

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρογκόζιν είχε δηλώσει ότι μεταξύ των εργαζομένων στην διαστημική βιομηχανία, έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό 173 εργαζόμενοι , εκ των οποίων οι 6 πέθαναν.

Ο Μίκριν εργάζονταν στην εταιρεία Energia από το 1981, ενώ το 2011 εξελέγη ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Υπήρξε ο ιθύνων νους στην κατασκευή προγραμμάτων διεύθυνσης κινήτρων του διαστημοπλοίου Buran και προγραμμάτων διεύθυνσης διαστημοπλοίων τύπου Progress και Soyuz.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here