Κορονοϊός – Οδυνηρές οι συνέπειες της πανδημίας και στην Airbnb: Απολύθηκε το 1/4 των εργαζομένων


Σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης φαίνεται να έχει δεχθεί και η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών «Airbnb».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ενοικίασης κατοικιών, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Airbnb, παραμένει άγνωστο πότε θα επανεκκινήσει η ταξιδιωτική δραστηριότητα και κάνει λόγο για θεμελιώδεις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με διαφορετικό επιχειρησιακό πλάνο.

«Οι άνθρωποι θα θέλουν να έχουν επιλογές πιο κοντά στο σπίτι τους, πιο ασφαλείς και πιο οικονομικές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το CBSnews, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει λόγω της πανδημίας σε μαζικές απολύσεις, η Airbnb έχει προχωρήσει με πιο «γενναιόδωρους» όρους. Όσοι εργαζόμενοι βρεθούν εκτός εταιρείας θα λάβουν τους μισθούς 14 εβδομάδων συν μία εβδομάδα για κάθε χρόνο στην Airbnb. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος που ήταν στην εταιρεία για 3 χρόνια θα αποχωρήσει με έξτρα μισθούς τεσσάρων μηνών.

Σημειώνεται ότι παρά το οικονομικό πλήγμα πάντως, η Airbnb έχει συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ