Κορονοϊός Ρωσία: Περίπου 4.000 ασθενείς με Covid-19 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Κορονοϊός: Περίπου 4.000 ασθενείς με κορονοϊό στην Ρωσία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 1.200 έως 1.500 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στη Ρωσία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 126.000 κλίνες διαθέσιμες για ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 10% των συνολικών κλινών που διαθέτει η χώρα.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας επισήμανε ότι τα επιδόματα στους γιατρούς που εργάζονται με ασθενείς με κορονοϊό καταβάλλονται κανονικά χωρίς καθυστερήσεις και πως οι περισσότερες περιφέρειες αυτή την στιγμή διαθέτουν αποθέματα μέσων ατομικής προστασίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Αναφερόμενος στα πρώτα αποτελέσματα του φαρμάκου Favipiravir που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με κορονοϊό, είπε ότι είναι ελπιδοφόρα

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και μας κάνουν να ελπίζουμε ότι το φάρμακο αυτό μπορεί να λειτουργήσει» δήλωσε ο Μουράσκα, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή σε κλινικές δοκιμές χρησιμοποιούνται επτά φάρμακα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ