Επίδομα του Ερυθρού Σταυρού για τους πυρόπληκτους των καταστροφικων πυργακιών… για λίγους


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσπαθώντας να είναι στο πλευρό των πυρόπληκτων των καταστροφικών πυρκαγιών 23-24 Ιουλίου, προσέφερε επίδομα ύψους 2.500 ευρώ στις πυρόπληκτες οικογένειες με σκοπό την αρωγή για τις πρώτες τους ανάγκες επιβίωσης. Όλα καλά μέχρι εδώ και αξίζει στη διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού ένα μεγάλο μπράβο.

Όμως μετά από αρκετές καταγγελίες αναγνωστών μας… διαπιστώσαμε ότι το διάστημα που δόθηκε στους πυρόπληκτους για τις αντίστοιχες αιτήσεις ήταν μόλις 3 εβδομάδων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί να μην ενημερωθούν ώστε να καταθέσουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους και να έχουν μείνει εκτός δικαιώματος επιδόματος, οικογένειες που δεν έχουν καν πρώτη κατοικία πια και με πενιχρά εισοδήματα!

Είναι αδύνατον να ζητάμε από ανθρώπους που έχουν μείνει στον δρόμο και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες να είναι στις επάλξεις των αιτήσεων για αυτά τα πολύ σημαντικά για αυτούς επιδόματα!

Ελπίζουμε η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να κατανοήσει ότι οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων δεν είναι ζήτημα 3 εβδομάδων και πρέπει να επαναξιολογηθεί η απόρριψη των αιτημάτων τους για το επίδομα επειδή κρίνεται εκτός χρόνου!

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα δίνουμε το βροντερό παρών μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη προσοχή μας, και με αίσθημα ισονομίας για τους συμπολίτες μας παροτρύνουμε την επαναξιολόγηση της συγκεκρίμενης περίπτωσης από τους αρμόδιους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ